Рождество Христово идва в Бургас с двойна доза от спектакъла „12 коледни картички – Част 2“

Бургазлии ще имат възможността да се заредят с празнично настроение дни преди Коледа с продължение на един от най-успешните в последните години концерти на маестро Стефан Диомов и Община Бургас - "12 коледни картички". Обещаващият силни емоции спектакъл ще се случи на 11 декември в залата на Държавна опера - Бургас. "Работя по този проект от януари месец, вече почти цяла година. Най-трудно ми беше да пиша коледни песни през август на плажа", сподели композиторът Стефан Диомов по време на пресконференция с медиите. "За първи път ми се случва и да правя два еднакви концерта един след друг. Те ще бъдат на 11 декември в Операта, но единият ще бъде в 17.30, а другият - в 19.30 часа. Това беше продиктувано от силния интерес на бургазлии към второто издание на "12 коледни картички". На сцената ще отбележим и 10 години от създаването на вокална група "5-те Сезона", допълни още маестрото. "Интересът към концерта тази година е много голям. Това се дължи безспорно на факта, че творчеството на маестро Диомов е запазена марка за нашия град, а ние имаме честта той да прави за поредна година коледния концерт на Бургас", сподели директорът на общинската дирекция "Култура и връзки с обществеността" Весела Йорданова. Най-новите композиции на Стефан Диомов са вече издадени на диск, а първите, които ще имат възможността да го закупят ще бъдат зрителите на "12 коледни картички - Част 2". Новият албум на маестрото ще се разпространява на промоционална цена преди и след спектакъла. Освен тях в концерта ще прозвучат още любими и популярни през годините коледни песни. На сцената, която ще бъде празнично украсена, зрителите ще видят общо над 60 любими изпълнители. Програмата включва нови коледни песни, написани от известния бургаски композитор, които ще бъдат изпълнени от Ваня Костова, Боян Михайлов, групите "5-те Сезона", "Морски песъчинки", формация "Врабчета", ансамбъл "Фортисимо" и актьорът от Драматичен театър "Адриана Будевска" Стоян Памуков. Празничният съпровод ще бъде поверен на музикантите от оркестър "Колегиум Музикум" с диригент Левон Манукян. Композиторът е приготвил нови изненади за публиката, която ще му се довери в дните преди Коледа и напомня на всички, които ще посетят концерта, да носят със себе си звънчета. Билети за спектакъла все още може да намерите на касата на Драматичен театър "Адриана Будевска" /срещу градинката до Община Бургас/. За тези, които не успеят да си купят билет, остава утешението да гледат концерта по bTV, който ще се излъчи по време на коледните празници.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 81
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 76
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 121
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 107
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 85
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.