Народният певец Костадин Михайлов празнува рожден ден с концерт

Младият народен изпълнител Костадин Михайлов ще отпразнува 25-я си рожден ден по нетрадиционен начин. Той е избрал вечерта в неделя - на 14 август, да бъде на сцената на летния театър в Бургас и да празнува заедно с приятели и почитатели в Летния театър на Бургас. Затова и входът на концерта е свободен – като на празник.
„Заедно с мене на сцената ще бъдат Стоян Варналиев, Жечка Сланинкова, Стоян Ганчев и Златка Ставрева – държа да подчертая, че това са все мои близки хора“, казва народният певец, чийто корен е от странджанското село Бродилово. Има още нещо любопитно – от Бродилово ще има организиран транспорт, който ще докара всички негови съселяни, които желаят да станат част от празника.
Костадин Михайлов е пял в над 30 държави пред многобройна публика. Има издадени и две книги „Теренна фолклористика и теория на народната музика в Странджа“, а втората - „Кратка история на село Веселие“. Пее автентичен фолклор в съпровод на гайда и тъпан. Възпитаник е на бургаското СОУ „Добри Чинтулов“. Негови учители са Стоян Ганчев и Пенка Петрова. Има издадени три албума: „Събрали са се, събрали“, „От древността към вечността“ и „Странджа е българска“.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 168
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 131
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 121
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 134
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 254
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.