В Бургас започва кампания за насърчаване на пълноценното хранене

Кампания, която ще насърчи пълноценното хранене и активния начин на живот стартира от неделя, 14 август в Бургас в Морската градина пред Пантеона. Във времето от 18:00 до 22:00 часа там ще бъдат организирани лесни и забавни спортни игри, в които бургазлии и гостите на града могат да се включат и да спечелят награди.

Водещ на събитието ще бъде звездата от „България търси талант“ Радослав Михов, който набра популярност и спечели публиката с индивидуалността си и непринудения си стил. Кампанията е част от дейностите за 20-та годишнина на Лактима, която ще включва много интерактивни събития, ще насърчи хората да бъдат активни и да живеят пълноценно и да създаде лично и позитивно преживяване. Бургас е първият град в страната, в който ще се проведе тази инициатива.

В рамките на кампанията в неделя ще се проведат игри и забавни уъркшопи за малки и големи – хвърляне на топка в уголемени макети, хвърляне на куб с обозначени награди за най-малките, отговори на въпроси, свързани с млякото, както и много други. Най-запалените участници ще имат възможност да напишат своите пожелания на листчета, а най-добрите от пожеланията ще бъдат публикувани в социалните медии.

Специалистите все по-често обръщат внимание на млякото като незаменим продукт и ефективно биологично средство за пълноценното хранене на хората. То съдържа много от необходимите за човека съставки – вода, хранителни вещества, витамини и минерали и като такова става все по-интегрална част от активния начин на живот.

Кампанията по повод годишнината на Лактима ще продължи във Варна, а до 30 септември подобни инициативи ще се случат и в София, Велико Търново, Пловдив, Плевен, Стара Загора и Хасково.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Слаб улов на Ченгенето тази есен

  • 25 Окт 2021
  • 29
Слаб улов за рибарите от Ченгене скеле тази есен. В мрежите им се лови чернокоп, но в малки количества, по 2 - 3 килограма на ден.

Служебното правителство с промени в правилата за концесия на плажовете

  • 22 Окт 2021
  • 367
Служебното правителство готви промени в правилата за отдаване на плажове на концесия.

Проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси” в Бургас

  • 22 Окт 2021
  • 252
Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации осъществи успешно първия етап по проект “Развиване на дигитални умения и използване на инструменти за разработване на електронни обучителни ресурси”.

Burgas Digital 2021 ни среща с високите технологии

  • 22 Окт 2021
  • 271
Конференцията Burgas Digital 2021 ще срещне високите технологии в областта на изкуствения интелект, роботиката, Индустрия 4.0, концепцията за умни градове и иновативните методи в образованието с бизнеса, науката, предприемачеството, местната власт и професионалните организации в региона.

Завършва корекцията на коритото на река Отманлийска

  • 22 Окт 2021
  • 261
До 10 дни ще завърши изпълнението на трети етап от проекта за корекция на река Отманлийска. Става въпрос за укрепване на последен участък с дължина около 1 километър, разположен в близост до хижа "Странджа".