Сдружение „Солени ветрове“ представят в Къркларели стратегия за културен туризъм

Сдружение „Солени ветрове“ и Университет Къркларели ще представят в Турция обща стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и тематични туристически маршрути по проект CB005.1.22.166 „Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти” На 20 юни в гр. Къркларели, Р.Турция ще бъде представена разработена съвместна стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и създадените тематични туристически маршрути в рамките на проект CB005.1.22.166 „Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти”, част от Дейност 4: Разработване на обща стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и тематични туристически маршрути в рамките на гореспоменатия проект. Представени бяха следните тематични туристически маршрута: І.Мегалитната култура в Странджа и Сакар; ІІ. Одриското царство; ІІІ. Астейското царство; IV. Странджа през Римската епоха; V. Странджа и Сакар през Късната Античност и Средновековието. Водещ партньор по проекта е „Солени ветрове“ Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, България, а проектен – Университет Къркларели, Турция. Стойността му е 100 560.38 евро, а срокът за изпълнение 15 месеца (21.03.2017 г.- 20.06.2018 г.). Ръководител на проекта е Светлана Стоянова – Председател на УС на Сдружение „Солени Ветрове“. На събитието са поканени представители на медии и граждани от гр.Къркларели, ректора, преподаватели и студенти от Университет Къркларели, представители на Сдружение „Солени Ветрове“ и гости от България, представители на организации, работещи в сферата на туризма от България и Турция. С реализирането на този проект се цели да се постигне по-добро използване на природното, културното и историческото наследство в трансграничния район, подобряване условията за отдих и туризъм, повишаване атрактивността на трансграничния регион България-Турция. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020. Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB005. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Сдружение „Солени Ветрове“ и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 304
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Социалният блок в „Меден рудник“ влиза извънредно на сесията

  • 23 Авг 2019
  • 35
Изграждането на социални жилища в „Меден рудник“ влиза като извънредна точка в дневния ред на предстоящата сесия на общинския съвет в Бургас. За тях администрацията ще кандидатства по европроект.

Влизаме в еврозоната най-рано през 2023 година

  • 23 Авг 2019
  • 225
България може да приеме еврото най-рано през януари 2023 година, сочи най-новият доклад на рейтинговата агенция Fitch Ratings, предава Investor.bg.

ЕС готви радикален план за мита върху американските стоки

  • 23 Авг 2019
  • 214
ЕС е разработил икономически план, който предвижда едностранно въвеждане на мита върху вносните американски стоки, а също така предлага да бъде учреден фонд за развитие на собствени технологични компании.

КЗП: Такса за зареждане на телефон - законна, за WC - не

  • 23 Авг 2019
  • 232
1 000 лв. глоба, ако клиентите не ползват тоалетната безплатно.