Сдружение „Солени ветрове“ представят в Къркларели стратегия за културен туризъм

Сдружение „Солени ветрове“ и Университет Къркларели ще представят в Турция обща стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и тематични туристически маршрути по проект CB005.1.22.166 „Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти” На 20 юни в гр. Къркларели, Р.Турция ще бъде представена разработена съвместна стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и създадените тематични туристически маршрути в рамките на проект CB005.1.22.166 „Развитие на общи дестинации за културен туризъм в района на Странджа (Йълдъз)/ Сакар на базата на археологически и исторически обекти”, част от Дейност 4: Разработване на обща стратегия за развитие на културния туризъм в Странджа и Сакар и тематични туристически маршрути в рамките на гореспоменатия проект. Представени бяха следните тематични туристически маршрута: І.Мегалитната култура в Странджа и Сакар; ІІ. Одриското царство; ІІІ. Астейското царство; IV. Странджа през Римската епоха; V. Странджа и Сакар през Късната Античност и Средновековието. Водещ партньор по проекта е „Солени ветрове“ Сдружение с нестопанска цел в обществена полза, България, а проектен – Университет Къркларели, Турция. Стойността му е 100 560.38 евро, а срокът за изпълнение 15 месеца (21.03.2017 г.- 20.06.2018 г.). Ръководител на проекта е Светлана Стоянова – Председател на УС на Сдружение „Солени Ветрове“. На събитието са поканени представители на медии и граждани от гр.Къркларели, ректора, преподаватели и студенти от Университет Къркларели, представители на Сдружение „Солени Ветрове“ и гости от България, представители на организации, работещи в сферата на туризма от България и Турция. С реализирането на този проект се цели да се постигне по-добро използване на природното, културното и историческото наследство в трансграничния район, подобряване условията за отдих и туризъм, повишаване атрактивността на трансграничния регион България-Турция. Проектът е съфинансиран от Европейския съюз чрез Програма Интеррег – ИПП за трансгранично сътрудничество България – Турция 2014-2020. Тази публикация е направена с подкрепата на Европейския съюз, чрез Програма за трансгранично сътрудничество Интеррег-ИПП България-Турция 2014-2020, CCI No 2014TC16I5CB005. Съдържанието на публикацията е отговорност единствено на Сдружение „Солени Ветрове“ и по никакъв начин не трябва да се възприема като израз на становището на Европейския съюз или на Управляващия орган на Програмата.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 261
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 229
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас

ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

  • 22 Апр 2024
  • 223
ОБЩИНА БАРЛЕБЕН ДАРИ НА ОБЩИНА ЦАРЕВО ПРОТИВОПОЖАРЕН АВТОМОБИЛ.

ЧЕСТВАНИЯТА НА ВЕЛИКДЕНСКИТЕ ПРАЗНИЦИ В БУРГАСКИТЕ ДЕТСКИ ГРАДИНИ ЗАПОЧНАХА

  • 22 Апр 2024
  • 241
Тематичните дни на Община Бургас и детските градини, свързани с подготовката и честването на най-значимия християнски празник - Възкресение Христово, стартират тази година от 22 до 26 април под мотото „Над зелената дъбрава пак Великден се задава“.

Проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност като областен управител

  • 22 Апр 2024
  • 231
На кратка церемония в присъствието на служителите на администрацията проф. Мария Нейкова встъпи в длъжност областен управител на област Бургас, съгласно Решение № 284 на Министерски съвет.