« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Всички пътници в атракционния автобус ще разгледат безплатно Авиомузей Бургас този уикенд

Всички жители и гости на Бургас, пътуващи с градския туристически автобус на 13, 14 и 15 юли, ще получат възможността със същия билет да влязат и разгледат безплатно атрактивния Авиомузей в кв. Сарафово. Атракционният автобус тръгва от "Магазия 1" в 16.30 часа и 18.30 часа, а маршрутът му е ул. "Булаир" - бул. "Демокрация" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк" - парк "Езеро" - кв. Сарафово - парк "Езеро" - бул. "24-ти пехотен Черноморски полк" - бул. "Демокрация" - ул. "Булаир" - "Магазия 1". Спирката в кв. "Сарафово" ще бъде на терминал "Пристигащи" на Летище Бургас. Връщането от Летище Бургас, терминал "Пристигащи", е съответно в 17:30 и 20:00 часа. Спирките по маршрута са съобразени с това да предоставят едно приятно и незабравимо преживяване на бургазлии и туристите и възможността да посетят с една обиколка повечето атракции в града през летния сезон - Зона за обществен достъп на Пристанище Бургас, Морската градина, Експо център "Флора", Фестивала на пясъчните фигури, Пункта за наблюдение на птици на Атанасовско езеро и Авиомузея. Линията ще се изпълнява от открития арт-автобус, собственост на общинския превозвач "Бургасбус". Цената на билета е 2,00 лева, за деца до 10 години - 1,50 лева. Всеки пътник на атракционния автобус на 14 юни ще може да посети и организираната детска работилничка за изработване на хартиени модели на самолети, изложба с рисунки на летателни апарати, игрови техники с Милева Владкова. Тя ще бъде разположена в обновения ТУ-154. Освен това децата ще имат възможност да се запознаят отблизо с професията на пилота и на стюардесата, както и основните им дейности в самолета. Освен Ту - 154, посетителите може да разгледат и останалите попълнения в парка на музея - Ан - 2, Ан - 12, пилотската кабина на Ан - 24, МиГ - 17, МиГ - 21. Освен близкия контакт с машините, всеки желаещ ще може да изпробва уменията си на пилот с помощта на очила за виртуална реалност. И това не е всичко - 4D ефект на работещ самолетен двигател, богата колекция от макети на самолети, любопитни предмети и задължителни аксесоари от авиацията като пилотски униформи, парашути, снимки, истинска "черна" кутия на самолет и навигационни уреди допълват експозицията. През летния период Авиомузей - Бургас ще работи всеки ден от седмицата от 09.00 до 20.00 часа. Билетът за индивидуално посещение е 6 лв. Ученици и пенсионери - 4 лв., семейният билет е на цена от 12 лв., а деца до 6 год. и хора с увреждания влизат безплатно. Музеят се намира в кв. "Сарафово", на входа на Летище - Бургас. До него можете да стигнете с личен автомобил, с линия № 15 от градския транспорт или велосипед от Морската градина през солниците до летището.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 22
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.

Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай

  • 19 Апр 2024
  • 67
Apple премахна WhatsApp и Threads от магазина си за приложения в Китай след заповед на интернет надзора на страната, която се позова на опасения за националната сигурност.

Контрабандни цигари, укрити във филтри за абсорбатори, откриха митническите служители на МП Капитан Андреево

  • 19 Апр 2024
  • 58
Близо 220 000 къса (11 000 кутии) нелегални цигари задържаха митническите служители при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Народното събрание прие предложението на БСП за отлагане на либерализацията на ток за домакинствата

  • 19 Апр 2024
  • 65
Народното събрание прие на първо четене предложението на парламентарната група на „БСП за България“ за отлагане с 1 година на либерализацията на пазара на електроенергия за домакинствата.

БАБХ съветва: Купувайте козунаци през интернет платформи само от регистрирани търговци

  • 19 Апр 2024
  • 91
Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ) поддържа публичен регистър на операторите, които извършват търговия с храни от разстояние, в това число и козунаци.