Митко Новков гостува с творбата си "От Мърквичка до Минотавъра" на фестивала „С книга на плажа"

Писателят Митко Новков ще гостува с последната си творба "От Мърквичка до Минотавъра" на четвъртото издание на фестивала "С книга на плажа", който се организира от регионална библиотека "Пейо Яворов" и Община Бургас. Книгата с есета на Новков увлича читателя в едно забележително творческо пътуване, което представя "галерия от образи, създадени от знакови творци като Иван Мърквичка, Иван Милев, Сирак Скитник, Васил Бараков, Златю Бояджиев, Дечко Узунов, Станислав Памукчиев, Павел Койчев, Греди Асса, Андрей Даниел и др." . Представянето на книгата е в 19.00 часа в Експо център "Флора" тази вечер. В 17.00 часа за най-малките е предвидена детска художествена работилничка "Топлото човече" с Невена Ангелова. В 20.45 ч. Блок кино и IKEA ще представят съвременно българско кино на открито на алеята пред Пантеона или зала 2 на експоцентър "Флора". В събота програмата на фестивала "С книга на плажа" включва презентация на образователни материали за ранно развитие на уменията и талантите на децата в 17.00 часа и представяне на книгата "Невидими" на Наталия Делева в 19.00 часа. Романът "Невидими" е носител на съпътстваща награда в категория проза за дебютна литература" Южна пролет" 2018 г. и Номинация за роман на годината на "13 Века България" 2018. В книгата се разказва за млада жена, отраснала в Дом за изоставени деца, която се опитва да превъзмогне травмите от детството си. Животът я среща с изоставено дете- Дара, в което тя разпознава себе си като малка. Привързва се към нея и решава на всяка цена да намери начин да й подари живота, който тя самата никога не е имала. Това е роман за хората в периферията на обществото. Различни сюжетни линии се преплитат, за да разкажат една обща история: на Невидимостта. На 12 август /неделя/ "С книга на плажа" продължава с представянето на стихосбирката "Молитва на вятъра" на Милена Христова в 17.00 часа и поезия и музика с испански ритми, с участието на Георги Икономов в 19.00 часа.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 178
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 169
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.

Протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит

  • 23 Апр 2024
  • 175
В Сливен подготвят протест срещу списъка с кандидати за сливенски митрополит. Светият синод представи листа от шест достоизбираеми епископи за избиратели на нов Сливенски митрополит.

Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш. А вас притесняват ли ви нарастващите случаи на коклюш?

  • 22 Апр 2024
  • 372
Нови четири деца от Бургас са диагностицирани с коклюш, съобщиха от Регионалната здравна инспекция. С тях регистрираните случаи на инфекциозното заболяване в областта от началото на годината до сега стават общо десет.

НАД 500 УЧАСТНИЦИ ОТ ЦЯЛАТА СТРАНА ИДВАТ В БУРГАС ЗА НАЙ-ГОЛЯМОТО ГЕОГРАФСКО СЪБИТИЕ У НАС

  • 22 Апр 2024
  • 337
Над 500 участници от цялата страна идват в Бургас за най-голямото географско събитие у нас