БДЧР и РИОСВ проверяват сигнал за мъртва риба край Поморие

След извършената повторна проверка на водоема край Поморие във връзка със сигнал за мъртва риба експертите на РИОСВ-Бургас и Басейновата дирекция „Черноморски район“ (БДЧР) откриха в тръстиката по брега, в най-северната точка на водоема, екземпляри от мъртва риба. Рибата е от един вид и размер. Обходен е участък от 50 м, в който не бяха констатирани разливи на нефтопродукти и замърсяване на водата от брегови източници. На кмета на община Поморие е дадено предписание до утре – 6 ноември, вторник, да извърши почистване на брега от мъртвата риба. Извършено е повторно пробонабиране от повърхностни води. И при двете проби от контролираните показатели на място са отчетени: pH – 8.10 (при стойност 8.12 на 01.11.2018 г.), при норма между 6.50 и 8.70; температура на водата – 15.6°С (при стойност 16.8°С на 01.11.2018 г.), в норма; съдържание на разтворен кислород на повърхността – 0.36 мг/л (при стойност 0.79 мг/л на 01.11.2018 г.), при норма от 6.00 мг/л. Взетата днес водна проба ще бъде изследвана и по показателите за електропроводимост, наситеност с кислород, БПК5, ХПК, амониев азот, нитритен азот, нитратен азот и ортофосфати като фосфор. Резултатите по тези показатели се очакват след приключване на анализите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 27
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 70
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 45
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 79
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 73
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.