« октомври 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изложбата “Право и справедливост“ гостува в Съдебната палата

Председателят на Апелативен съд – Бургас Деница Вълкова и директорът на филиала на Националната художествена академия в Бургас проф. Георги Янков откриха изложбата „Право и справедливост“ във фоайето на Съдебната палата на града. Четирима от най-изявените български плакатисти - проф. д-р Иван Газдов, проф. Георги Янков, проф. д-р Николай Младенов и Милена Абанос са предоставили свои творби по темата „Право и справедливост“. Апелативен съд – Бургас продължава традицията да отваря вратите си за култура и изкуство в празничния месец декември. Тази година инициативата се реализира съвместно с НХА – филиал Бургас и за откриването е избрана датата на Международния ден за защита правата на човекa – 10 декември. „С това събитие приветстваме с добре дошли в нашия град на ръководство, преподаватели и студенти от Националната художествена академия Филиал – Бургас“, заяви при откриването съдия Деница Вълкова. От своя страна директорът на НХА – Бургас проф. Янков припомни историята на изложбата и европейските градове в които е показвана. Плакатите са изложени за първи път в Социалния съд на град Потсдам, столица на провинция Бранденбург, Германия. Експозицията е гостувала в съдебните сгради на Тунис и Дюселдорф, в Берлин, Мюнхен и в грузинската столица Тбилиси. На откриването присъстваха председателят на Окръжен съд – Бургас Росица Темелкова, съдии от Апелативен и Окръжен съд, Директорът на ОД на МВР Калоян Калоянов, директорът на Затвора Бранимир Мангъров, председателят на Адвокатски съвет при БАК адв.Христофор Кондев, секретаря на Община Бургас Божидар Кънчев, съдебни служители. Събитието бе уважено от Генералния консул на Република Турция в Р България със седалище гр. Бургас Нурай Иньонтепе, проф. Николай Младенов, един от авторите – плакатисти, както и от преподаватели и студенти от НХА – Бургас. 20 са социалните плакати, които украсяват фоайето на бургаската Темида. Изложбата ще остане в Съдебната палата до края на месец януари 2019 година.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

ЕК подчерта достатъчния напредък на България, но засега няма решение за спиране на мониторинга

  • 22 Окт 2019
  • 125
Европейската комисия отчете днес, че България е изпълнила ангажиментите си, свързани с наблюдението по механизма за сътрудничество и проверка. Комисията предвижда да се посъветва със Съвета на ЕС и Европейския парламент, преди да вземе решение за прекратяването на наблюдението за нашата страна.

Понеделник е неучебен, но присъствен ден

  • 22 Окт 2019
  • 140
Денят след изборите за кметове и общински съветници - 28 октомври, е неучебен, но присъствен ден. Заповед за това е издадена от министъра на образованието и науката.

Апелативният съд отличен за активно партньорство с Националния институт на правосъдието

  • 22 Окт 2019
  • 121
Институционална награда за активна обучителна дейност получи Апелативен съд – Бургас от Националния институт на правосъдието по повод 15 години от дейността на НИП и 25 години съдебно обучение в България.

ЦИК разреши кметът на Несебър и още четирима да бъдат задържани и обвинени

  • 22 Окт 2019
  • 123
За петима души, сред които е кметът на Несебър Николай Димитров, ЦИК е дала разрешение да бъдат задържани и обвинени. Това става ясно от пет отделни решения на комисията, които са на базата на искания на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера, съобщи БТА.

"Галъп": Над 600 000 българи признават, че биха гласували срещу стимул или по принуда

  • 22 Окт 2019
  • 112
11% от участниците в изследване на "Галъп интернешънъл"* в навечерието на местните избори признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или по принуда. Това прави над 600 000 души от общо около 5.5 милиона постоянно пребиваващи у нас и имащи право на глас.