200 здравословни хранителни пакети раздададе БЧК за Коледа

За поредна година Областният съвет на БЧК-Бургас спази традицията да подпомага деца от социално слаби семейства в навечерието на коледните празници. На 19 декември в ОУ „Антон Страшимиров“ в село Дебелт, община Средец, 144 деца с нисък социален статус получиха хранителни пакети. Всяко дете получи здравословни и подходящи за възрастта храни на стойност 10 лв., закупени със средства от областната фондонабирателна кампания „Подари Коледа“. Подпомогнатите деца са от семейства с нисък социален статус, които получават храна в училище по програмата „Топъл обяд“ на БЧК. Останалите 56 пакета бяха раздадени на деца с увреждания, ученици в Центъра за специална образователна подкрепа в гр.Бургас. „Подари Коледа“ е Областна фондонабирателна кампания на БЧК-Бургас в помощ на деца в неравностойно положение. За 13-годишната история на кампанията, доброволците са подпомогнали общо 1600 деца с подаръци, лакомства и коледно тържество. Общата събрана сума през годините надхвърля 27 000лв, като за 2018г. тя е в размер на 2000лв. Отново заслугата за набирането на средства за децата в риск е на младежите доброволци от БМЧК, които разпространяваха коледните картички в училище сред своите връстници, с което за поредна година успешно бе постигната целта на кампанията, а именно деца да помагат на деца!

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 63
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 71
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 72
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 85
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 52
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.