« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

1000 нови паркоместа и ремонти на улици- приоритети за общината през 2019 г.

1000 нови паркоместа на територията на града ще бъдат изградени през настоящата година. Това стана ясно по време на публичното представяне на Бюджет 2019 в Дома на НХК. На него присъства целият управленски екип на кмета Димитър Николов - зам.-кметът по финанси, бюджет и икономика Красимир Стойчев, зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева, зам.-кметът по европейски политики и околна среда Руска Бояджиева, зам.-кметът по строителство Чанка Коралска, зам.-кметът по здравеопазване, спорт и социални дейности д-р Лорис Мануелян, директорът на дирекция "Бюджет" Златина Караиванова. По време на срещата стана ясно, че за част от паркоместата има готови и проекти. "През 2017 г. Общината обособи 500 нови места за паркиране, а през миналата 2018 г. още 650, с оглед разрастването на града и необходимостта от повече паркоместа", уточни зам.-кметът Чанка Коралска. Тя анонсира и най-сериозните реконструкции на основни пътни артерии, които предстоят - сериозен ремонт на бул. "Проф. Яким Якимов", на бул. "Стефан Стамболов" - в участъка от входа на Бургас до светофара към бул. "Тракия" и от кръговото пред хотел "Мираж" до бул. "Демокрация", на бул. "Захари Стоянов" в ж.к. "Меден рудник" и на бул. "Димитър Димов". Сериозни ремонти предстоят и на главни улици в кв. "Банево". Сериозни инвестиции са предвидени в Бюджет 2019 и за образованието, като акцент са модерни е-кабинети за първокласници, съобразени с новата информационна среда, подобряване на спортната инфраструктура в учебните заведения, както и старт на проектите за реконструкция на Дома на НХК и на бившата Немска болница, която е предвидено да стане модерна библиотека. Това разясни зам.-кметът по образование и култура Йорданка Ананиева. През тази година е предвидено да стартира и още един мащабен проект на общината - изграждането на нов онкологичен център, които да обедини на едно място всички необходими звена за диагностика и лечение според най- актуалните тенденции в тази област, обясни зам.-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян. Сред акцентите в ресор Европейски политики и екология е изграждането на анаеробна станция за обработка на биоразградими отпадъци, монтирането на още подземни контейнери, промяна и прецизиране на технологията за сметосъбиране, подписване на договор с независима лаборатория, която да измери нивата на въздуха и да определи кои са замърсителите в града, разясни зам.-кметът Руска Бояджиева. Рамката на Бюджет 2019 на Община Бургас е 272 492 000 лв. "Предвиждаме сериозни инвестиции по всяко едно перо, като даваме приоритет на най-важните за града проекти", уточни зам.-кметът Красимир Стойчев.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 121
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 136
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 120
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 146
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 128
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.