Двамата нови заместници на председателя на АС встъпиха в длъжност

Двамата нови заместник - председатели на Апелативен съд – Бургас официално встъпиха в длъжност. Административният ръководител съдия Деница Вълкова връчи на магистратите Румяна Манкова и Павел Ханджиев актовете за встъпване и им пожела здраве, висок дух и ползотворна работа в ръководството на Апелативен съд – Бургас. Румяна Манкова ще ръководи гражданското отделение на съда, а Павел Ханджиев застава начело на търговското отделение. Заместник – председателят Пламен Синков остава ръководител на наказателно отделение на Апелативен съд – Бургас. Съдиите Манкова и Ханджиев заменят на постовете дългогодишните заместник - председатели Златинка Иванова и Емилия Нашева, които бяха освободени от длъжност с решение на Съдийската колегия на ВСС поради навършване на пенсионна възраст. Съдия Румяна Манкова има над 34 години юридически стаж и е преминала през всички нива на съдилищата в съдебната система. Работила е в Районен съд – Поморие, Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас до 2008 г. Към момента съдия Манкова има над 9 години стаж в Апелативен съд – Бургас. Професионалният път на съдия Павел Ханджиев е преминал основно в Районен съд – Бургас и Окръжен съд – Бургас. Бил е командирован за една година в Апелативен съд – Бургас на мястото на съдия Илиана Балтова, която е постоянен преподавател в Националния институт на правосъдието. Съдия Ханджиев има и административен опит, бил е заместник председател на районния и окръжния съд в гр. Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

За повишаване на оценката от матурата ще се плаща такса

  • 29 Мар 2024
  • 70
За явяване на втори държавен зрелостен изпит ще се заплаща такса, това предвижда проект за промени в Наредбата за оценяването, предложен от Министерството на образованието (МОН).

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 104
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 92
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 131
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 119
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.