Институции и неправителствен сектор заедно срещу войната по пътищата

При засилен интерес от страна на неправителствения сектор премина днешното заседание на Комисията по безопасност на движението към Областна администрация Бургас. Млади хора от различни сдружения впечатлиха присъстващите представители на институциите с ентусиазма и желанието си за организиране на съвместни събития, които да повишат пътната култура както на подрастващите, така и на хората, заставащи зад волана. Велопоход, помощ при пресичане, ежемесечни посещения по училища, разяснителни кампании, обособяване на така наречен „кът за безопасност“, с пътни знаци и символи във всяка една образователна институция бяха само част от идеите, които се обсъдиха по време на срещата. В нея участие взеха заместник-областният управител Владимир Крумов и експерти от Областна администрация, пътната агенция, полиция, телефон 112, инспекторатът по образование, представители на Организация за закрила на българските граждани, Национално сдружение „Младежки глас“. „В състава на комисията първоначално влизаха SOS – ПТП и „Безопасни улици от Валя“, към настоящия момент броят на участващите сдружения се увеличава. Привличането на неправителствения сектор към работата на институциите е много важно за нас. Събитията, които планираме да проведем са насочени към превенция по безопасност на движението. Опитът, които имаме показва, че в борбата с войната по пътищата са важни не само законите и добрата пътна инфраструктура, но и съзнанието и поведението на всеки един участник в движението“, коментира Владимир Крумов. Той сподели, че Областна администрация и Областно пътно управление, работят по сигнали на граждани, в следствие на което в района на повече от 17 натоварени кръстовища в областта е почистена храстовата растителност, възпрепятстваща видимостта, подновена е пътната маркировка и са подменени редица пътни знаци, регулиращи движението. От утре започват работни срещи с представителите на сдруженията за уточняване на детайли, срокове и организация на обсъдените по време на заседанието мероприятия.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 166
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 130
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 120
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 133
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 252
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.