Отбелязваме Съединението на България с концерти и военни почести

В В новата история на страната ни има една дата, която се е превърнала в символ на единството на българите - 6-ти септември 1885 г. Въпреки изминалите 131 години, Бургас не е забравил подвига на героите, дали живота си в борбата за Съединението на Княжество България с Източна Румелия.
Честванията на знаменателния акт на националното обединение ще започнат още на 3 септември /събота/ с концерт на представителния Бургаски духов оркестър от 18.00 часа на открита сцена "Охлюва".
В неделя /4 септември/, отново от 18.00 часа на сцена "Охлюва" ще се проведе втори празничен концерт. В него ще вземат участие детска певческа група "Деница" при НЧ "Пробуда 1929" - с. Равнец, танцов състав "Тракийска дъга" при НЧ "Тракия 1930" - кв. Лозово и фолклорна формация "Тракийче" при НЧ "Любен Каравелов 1940" - гр. Бургас.
Отдаването на почит към паметта на героите, дали живота си в борбата за Съединението, ще започне на 6-ти септември /вторник/ от 10.30 часа на площад "Атанас Сиреков" /пред сградата на Общината/ с ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и на Община Бургас.
В 11.00 часа пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк до Военен клуб-Бургас /на ул "Христо Ботев" №48/ ще бъде отслужена заупокойна молитва и ще бъдат положени венци, и цветя на признателност към падналите в Сръбско-българската война от 1885 г.
След тържествените ритуали, празникът ще продължи от 11.30 часа на площад "Атанас Сиреков" с концерт на ПФА "Странджа".  
П Р О Г Р А М А  
131 ГОДИНИ ОТ СЪЕДИНЕНИЕТО НА КНЯЖЕСТВО БЪЛГАРИЯ С ИЗТОЧНА РУМЕЛИЯ  
3 септември (събота)  
18:00 часа Открита сцена "Охлюва" Концерт на Бургаски духов оркестър  
4 септември (неделя)  
18:00 часа Открита сцена "Охлюва" Празничен концерт с участието на: Детска певческа група "Деница" при НЧ "Пробуда 1929", с. Равнец, Танцов състав "Тракийска дъга" при НЧ "Тракия 1930", кв. Лозово и Фолклорна формация "Тракийче" при НЧ "Любен Каравелов 1940", гр. Бургас  
6 септември (вторник)  
10:30 часа Площад "Атанас Сиреков", пред сградата на Община Бургас Ритуал по издигане на националния флаг на Република България и флаговете на Европейския съюз и Община Бургас
11:00 часа Военен клуб - Бургас, ул. "Христо Ботев" 48 Заупокойна молитва за загиналите в Сръбско-Българската война 1885г. Ритуал по полагане на венци и цветя пред Паметника на 24-ти Черноморски пехотен полк  
11:30 часа Площад "Атанас Сиреков" Празничен фолклорен концерт С участието на ПФА "Странджа"

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Проектът за площад „Св. св. Кирил и Методий“

  • 27 Окт 2021
  • 164
Как пл. „Св. св. Кирил и Методий“ в Бургас да стане привлекателно място и зона за туристически атракции, събития, фестивали и базари?

Конкурсът „Морето не е за една ваканция“ приключи

  • 27 Окт 2021
  • 129
Над 300 творби събра любимият конкурс на учениците „Морето не е за една ваканция“. В раздел „фотография“ пристигнаха над 200 снимки от всички краища на страната, а в раздел "компютърна рисунка" над 100 творби.

Зелена светлина за изграждане на нова болнична сграда и нов медицински център на КОЦ-Бургас

  • 27 Окт 2021
  • 119
„Моля, с грижа за здравето на бургазлии, да се отнесете отговорно и да подкрепите докладната записка за Комплексен онкологичен център – Бургас. Преди четири години стартирахме този мащабен проект и сега предстоят две докладни записки, които трябва да подкрепите.

Дебат "Черно море и бъдещето" за 31 октомври

  • 27 Окт 2021
  • 132
„Черно море и бъдещето“ е темата, по която 17 ученици от ЧОУ „Д-р М. Монтесори” ще дебатират и очертават бъдещето на Черно море с преподавателите си, с учени и експерти.

PLSQL ONLINE TRAINING CAMP - безплатно обучение по софтуер

  • 26 Окт 2021
  • 251
В средата на ноември в Бургас ще стартира второто издание на PLSQL ONLINE TRAINING CAMP – безплатно обучение по бази данни от софтуерната компания Fadata, насочено както към студентите по програмиране и младите специалисти от района, така и към тези, които търсят преквалификация и ново начало за своята кариера.