Община Бургас идентифицира първоначални 5 терена, върху които могат да се изградят етажни паркинги

В продължение на десет години Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид - покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили. Въпреки това проблемът с паркирането в най-силно урбанизираните територии на града продължава да е актуален. Затова Община Бургас идентифицира на този етап 5 подходящи терена, върху които в близко бъдеще да се реализират етажни паркинги: * Първият се намира в един от най-урбанизираните градски жилищни комплекси - "Възраждане", по ул. "Македония". В един подземен и шест надземни етажа там може да се осигури паркиране на около 100 автомобила. Общинските експерти вече изготвиха визуализация с обемно решение спрямо размерите на терена, която показва как би изглеждал един етажен паркинг на това място. Визуализацията ще видите като водещо изображение към този текст, а веднага след нея е СНИМКА 1, показваща как изглежда теренът днес. * Вторият е в Централна градска част, при улиците "Самуил" - "Фотев" - "Шейново". Теренът не е голям, но там може да се изгради двуетажен паркинг за 60 автомобила. (СНИМКА 2) * Третият терен е в к-с "Братя Миладинови", на бул. "Демокрация" - неизползваема от години площадка пред сграда на Медицинския колеж. Там може да се построи пететажен паркинг за 220 автомобила. (СНИМКА 3) * Четвъртият терен е в к-с "Лазур", северно от "Пиргос". Там може да се направи 5-6 етажен паркинг с 250 места. (СНИМКА 4) * Петият подходящ терен е в к-с "Зорница", точно до подлеза на ул. "Янко Андонов". Там може да се изгради 5-6 етажен паркинг за 400 автомобила, който да се ползва и от жители на съседния к-с "Изгрев", разположен от другата страна на пътя. (СНИМКА 5). Както във всяко свое сериозно и с голяма обществена значимост начинание, Община Бургас отново иска да узнае мнението на бургазлии. Подкрепяте ли генерално идеята за изграждане на етажни паркинги на тези и на други места в града? Според вас по какъв начин трябва да функционират те? Със своите отговори много ще помогнете за дооформяне на концепцията, за да може оттук-нататък Общината да започне активно да проектира и да търси финансиране за реализацията на такива съоръжения. За целта попълнете прикачената под новината АНКЕТА и я изпратете на следния електронен адрес: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите. Желателно е да добавите своето име и адрес.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 90
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 85
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 91
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 392
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 364
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.