« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар - Тео Ушев идва в Бургас

Първият български аниматор, номиниран за награда Оскар -Теодор Ушев ще гостува в Бургас през юли. Популярният творец за първи път ще организира мастерклас в България. Той ще бъде в морския град на 20-ти и 21-ви юли по покана на Община Бургас и организаторите от Международен филмов фестивал Бургас. Двудневният майсторски клас е озаглавен "В мрежата на следобедните сънища" и ще се състои в Културен център "Морско казино". Заглавието препраща към един от най-емблематичните филми на киноавангарда "Meshes of the Afternoon" на Мая Дерен. Програмата ще се реализира в две части. В първата през призмата на собствения си опит и практики Тео Ушев ще трасира техники и методи за създаване на филми - стереоскопично кино, виртуална реалност. След това ще се проведе дискусия относно създаването на филм - от идеята, през реализацията до промотирането и представянето му пред публика. Във втората част, преминавайки през някои от най-забележителните произведения на експерименталното и ненаративно кино, ще се анализират отделните компоненти: идея, конструкция, ритъм, монтаж, звук, визуални решения, безкамерно кино, виртуална реалност. Теодор Ушев е носител на 80 награди за своите филми. През 2018 година българинът получи почетната награда на Френската академия за филмово изкуство "Сезар" - за филма си "Сляпата Вайша". Късометражният анимационен филм по разказ на Георги Господинов е отличен със златен медальон, произведен в Парижкия монетен двор. Това е поредното признание за Теодор Ушев и "Сляпата Вайша" след номинацията за "Оскар" през 2017 г., номинацията за "Кристална мечка" от "Берлинале" през 2016 г., канадската награда "Canadian Screen" и награди от международните филмови фестивали в Отава и Чикаго. За информация и записване за мастер класа на Теодор Ушев: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 101
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 116
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 130
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 145
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 118
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение