Филмът от Берлинале` 2019 - “Серпентариус” влиза в надпревара за наградата на “Ню Бояна Филм Студиос”

И тази година Международен филмов фестивал - Бургас ще прикове вниманието на всички киномани в летните дни и нощи на месец юли. В надпреварата за наградата на "Ню Бояна Филм Студиос" влиза филмът "Серпентариус", с режисьор Карлос Консейсао (Португалия). Лентата даде силна заявка с участието си на Берлинале` 2019. Дебютният игрален филм на Карлос Консейсао отразява периодите в историята на една неназована страна чрез пътуване на един човек през разнообразие от пейзажи и филмови жанрове. Бургаската публика ще има вълнуваща среща с турския режисьор Му Тунч. Популярният творец ще представи пълнометражния си филм "Арда". Лентата, с участието на турската топ звезда Бурак Дениз, бе селектирана преди броени дни от Музея за изкуство и дизайн в Ню Йорк като част от ретроспектива, посветена на пънк културата. https://www.youtube.com/watch?v=3B29G_o8zcA Освен него, в Бургас ще пристигне и атрактивната режисьорка Бани Кошнуди. Бани ще гостува в морския град, за да представи своя филм "Светулки" за пръв път в България. Заглавието на филма е вдъхновено от статия на Пиер Паоло Пазолини и от книгата "Survival of the Fireflies" на Georges Didi-Huberman, която предполага, че светулките са отделни същества, създаващи светлина, свързвайки се помежду си. Самата режисьорка споделя за филма си пред Variety - "Моите герои са като тези светулки, съпротивляват се, оцеляват, правят светлината си самостоятелно и в съзвучие с другите, но остават невидими през цялото време". "Светулки" направи своята премиера в Европа на фестивала в Ротердам 2019. Международен филмов фестивал - Бургас ще радва киноманите в града от 19-ти до 25-ти юли на познатите вече локации - Открита сцена "Охлюва" и Културен център "Морско казино". Събитието се организира от Община Бургас.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 104
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 111
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 116
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 153
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 128
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.