Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото

Студенти-доброволци помагат в Спешното на УМБАЛ Бургас през лятото Бургас На снимката - отляво надясно - Георги Раев, Любомир Буюклиев, Лъчезар Иванов.
Студенти по медицина помагат през лятотото в Спешното отделение на УМБАЛ Бургас. Това е част от задължителния им стаж, но някои ще останат и след като стажът приключи - напълно доброволно и безвъзмездно. Един от тези млади хора е Лъчезар Иванов, който е четвърти курс в МУ Варна. Няма роднини лекари, но споделя, че лекарската професия го привлича още от ученическа възраст. Бил е доброволец тук винаги през всички години на студентството си, когато намери свободно време. "Интересни са ми всички манипулации, интересна ми е и неврохирургията, но все още не съм решил окончателно дали ще специализирам това", разказа той и допълва, че с удоволствие е доброволец в Спешното, защото всеки миг тук е безценен опит. В момента в Спешното стажуват също Георги Раев, който наесен ще бъде втори курс и Любомир Буюклиев, който ще е четвърти. Те също не са потомствени лекари, но признават, че винаги са искали да помагат на хората и смятат, че медицинската професия е най-точната професия за това. Макар че имат възможност за избор сред много болници в страната, и тримата настоящи стажанти избират УМБАЛ Бургас като мястото за своя летен стаж. Спешното отделение на УМБАЛ Бургас е едно от най-натоварените през лятото, когато населението на областта се увеличава в пъти заради туристическия сезон. "Прекрасно е да имаме млади хора, които да се обучават на спешна медицина. Спешно отделение е място и за специализация по тази специалност и разчитаме, че скоро ще имаме и специализанти", каза началникът на отделението д-р Здравка Инджова.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 111
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 99
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 98
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 106
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 61
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.