« ноември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кампания за безопасен път до училище стартира в Бургас

На 15 септември стартира първото от поредица събития, които Областна администрация Бургас и представители на неправителствения сектор провеждат като част от кампания за превенция от транспортни произществия по пътищата на област Бургас. Доброволци от Национално Сдружение „Младежки глас“, „Организация за защита на българските граждани“, “SOS ПТП” ще помагат на ученици от три бургаски училища да пресекат безпроблемно по време на първия учебен ден. Младите хора ще спират автомобилите със специални табели СТОП, за да осигурят безопасното преминаване на учениците и стигането им до класните стаи. В кампанията ще се включат още представители на спешния телефон 112 и Инспектората по образование. Подобни мероприятия не се провеждат за първи път, като практиката показва, че се приемат положително както от самите ученици, така и от техните родители и учители. В събитието и тази година участие ще вземе обичаният от малчуганите инспектор Хитами – симпатичния хипопотам, който учи малки и големи на пътна безопасност. „Радва ме фактът, че в Бургас все повече шофьори спират пред пешеходна пътека, осигурявайки безпроблемното пресичане на най-уязвимите участници в движението – пешеходците. Това се случва благодарение на усилията, които бургаската общественост, институции и неправителствен сектор полагат срещу войната по пътищата. Разбира се и с подкрепата на медиите, които са незаменим партньор в превенцията за безопасност на движението. Приветствам ентусиазма на всеки един, който отделя от времето си и се включва в подобни кампании. Следващото събитие, което планираме е насочено към най-младите шофьори, тези, които тепърва взимат шофьорски книжки. За съжаление малкото опит, който имат на пътя, съчетан с желанието им да изпъкнат пред връстниците си често води до фатални последствия.“, коментира областният управител Вълчо Чолаков. Кампанията по пътна безопасност ще се проведе на 15.09.2016г. от 08:00 часа. Заместник-областните управители Севдалина Турманова и Владимир Крумов ще присъстват лично по време на събитието в ОУ „Княз Борис I”. СОУ „Петко Росен“ в ж.к. „Меден Рудник“ и ОУ „ Антон Страшимиров“ в ж.к. „Славейков“ са другите две училища, които доброволците от неправителствения сектор ще посетят тази година.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Артистичен и музикален Никулден очаква бургазлии

  • 21 Ное 2019
  • 126
Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много весело настроение и незабравими емоции всички жители на морския град. Празникът тази година ще покаже за пореден път, че бургазлии носят артистичен и музикален дух.

Експерт прогнозира поскъпване на банковите такси

  • 21 Ное 2019
  • 133
Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново. Предупреждение за това може да се види на интернет страниците на част от банките, а новите по-високи цени идват в навечерието на влизането в сила на европейска директива.

Няма да има ръчно броене на изборните резултати в София

  • 21 Ное 2019
  • 119
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд - София град, пред който щабът на загубилата кандидатка Мая Манолова обжалва изборните резултати.

Изхвърлят Русия от футболното Евро 2020 и Олимпиадата в Токио?

  • 20 Ное 2019
  • 240
Русия може да бъде изхвърлена от участие на Евро 2020 по футбол, а мачовете в Санкт Петербург да бъдат отнети от града. Новината идва в светлината на поредния скандал с допинг около страната.

Археолог представя интересни данни от проучванията в Обзор

  • 20 Ное 2019
  • 182
До около средата на миналия век в Обзор над повърхността все още са се виждали останки от величествените стени на късноантична крепост. За съжаление обаче за съвсем кратко време тези свидетелства за славното минало на селищата заради новото строителство са тотално заличени.