Ето я окончателната бургаска програма на CineLibri с дати на прожекциите и цени на билети

Четиринадесет филма от интересната програма на международния кино-литературен фестивал CineLibri ще бъдат представени на бургаската публика в дните от 7 до 20 октомври. Сред тях блести "Офицер и шпионин" на Роман Полански, чийто сюжет разказва историята на капитан Алфред Драйфус - френско-еврейски войник, погрешно обвинен в шпионаж в полза на германците през 90-те години на 19 век, така наречената "Афера Драйфус". Не по-малко интригуващи са останалите заглавия в бургаската програма. Филмите ще бъдат излъчвани всяка вечер от 18.30 часа в експоцентър "Флора". Билетите ще са с редовна цена 6 лева, 5 лева за учащи и пенсионери. Продажбата им ще стартира на 1 октомври в каса Часовника, а от 7 октомври нататък билет ще можете да закупите на място в експоцентър "Флора" във всеки от дните с прожекция, след 17.00 часа. Ето и програмата по дни: 7 октомври - "Изпепеляване", в основата на чийто сюжет стои разказ на Харуки Мураками. 8 октомври - "Заличеното момче" - филм, създаден по едноименната книга на Гарард Конли, в който участват Никол Кидман и Ръсел Кроу. 9 октомври - "Клер Дарлинг" с Катрин Деньов и Киара Мастрояни. 10 октомври - шведският "Смъртта на един автор" с Бен Кингсли в главната роля. 11 октомври - "Офицер и шпионин". 12 октомври - биографичният "Казандзакис", посветен на великолепния гръцки писател с Нобелова награда за литература. 13 октомври - "Аз, Леонардо" - едно пътуване в ума на Леонардо да Винчи. 14 октомври - "Загадката Анри Пик" - сюжетът накратко: откриват в библиотека литературен шедьовър, подписан от Анри Пик, майстор на пици от Бретан... 15 октомври - "Мъжът, който си играеше с огъня" - документален филм за писателя Стиг Ларшон. 16 октомври - българският "Безкрайната градина" на режисьора Галин Стоев. 17 октомври - "Снимка с Юки", в който главната роля играе Руши Видинлиев. 18 октомври - "Тази, за която ме мислите" с Жулиет Бинош. 19 октомври - българският "Да се изгубиш нарочно" на влогъра Крис Захариев. 20 октомври - "5 е съвършеното число" - италиански екшън, направен по комикс. Общото между всички изброени филми е тяхната литературна основа. Именно връзката между кино и литература стои в основата на концепцията на фестивала CineLibri. Тази година той гостува в Бургас за първи път. CineLibri 2019 се провежда с подкрепата на Столична програма "Култура", Национален фонд "Култура", фонд "Култура" на Община Варна и Община Бургас; с изключителното партньорство на Vivacom и със съдействието на Jameson и УниКредит Булбанк. Всички партньори и съмишленици са обявени на официалната страница www.cinelibri.com.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 81
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 92
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 95
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 135
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 113
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.