Филмова музика на живо в „Акве Калиде“ за празника на туристическия комплекс

Проектът "Цигулка в киното" ще бъде представен в Бургас за първи път на празника на туристическия комплекс "Акве Калиде" на 14 септември /събота/. От 20.30 часа в амфитеатъра посетителите ще гледат най-вълнуващите сцени от любими холивудски и европейски кино продукции, под звуците на техните музикални теми и саундтраци, изпълнявани от оркестър на живо. Цигулката, като най-популярният инструмент от тези, включени в оркестъра, се превръща в събирателен център на програмата. Тази интересна форма на представление създава усещането, че зрителя се намира едновременно пред и зад екрана. В края на миналия век филмовата музика се превърна в съвременна класика, писана от велики композитори и носители на престижни награди "Оскар", "Грами" и "Златен глобус" като Нино Рота, Енио Мориконе, Майкъл Джакино, Ханс Цимер, Найджъл Хес, Джон Уйлямс. В особено популярни и грандиозни събития се превръщат прожекциите с музикален оркестър на живо, част от световните културни програми. В програмата на празника на "Акве Калиде" ще звучи музика от филмите "Червената цигулка", "Списъкът на Шиндлер", "Кръстникът", "Дами в лилаво", "Гладиатор", "Хари Потър", "Мисията невъзможна", "Карибски пирати" и др. Те ще бъдат изпълнени от оркестъра на Бургаската опера със солист Чавдар Вълков. Входът е свободен.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 56
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 31
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.

ЗНАЕТЕ ЛИ КОЙ Е СЪЗДАЛ ЛОГОТО НА БУРГАСКИЯ СВОБОДЕН УНИВЕРСИТЕТ – ОТГОВОРЪТ Е В ГАЛЕРИЯ „ПЕТКО ЗАДГОРСКИ”

  • 28 Мар 2024
  • 67
*Изложбата „Графичен дизайн” с над 100 пана ще представи Петър Пецин тази вечер в Бургас

МИНИСТЪР КРЪСТЮ КРЪСТЕВ ВРЪЧИ ДВЕ НАГРАДИ НА ОФИЦИАЛНАТА ЦЕРЕМОНИЯ НА СЪБИТИЕТО „ИКАР“ 2024

  • 28 Мар 2024
  • 56
Министърът на културата Кръстю Кръстев връчи две награди– за куклен театър на Държавния куклен театър в Стара Загора и за драматичен театър – на Народния театър „Иван Вазов“.

Икономически полицаи от ОДМВР-София предотвратиха продажбата на близо 120 кг негодни хранителни продукти

  • 28 Мар 2024
  • 60
В хода на проведена през вчерашния ден специализирана полицейска операция служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ в областната дирекция извършили съвместни проверки с представители на Областната дирекция по безопасност на храните.