« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Димитър Николов посети новия корпус на ПГЕЕ „Константин Фотинов“

Кметът на Бургас Димитър Николов посети днес новия корпус на Професионалната гимназия по електротехника и електроника "Константин Фотинов". Двуетажната сграда разполага с голям и малък физкултурен салон с помещения за треньори и съблекални, и с четири нови специализирани кабинети, оборудвани с най-съвременна техника, по "Електроника и автоматизация", "Компютърни науки", "Физика" и най-новата специалност на гимназията от тази година - "Кино, аудио и визуални системи". "Преди няколко години стартирахме проекта на новия корпус като целта ни бе да изградим нови учебни кабинети на новите специалности в професионалната гимназия и нов голям физкултурен салон. Това вече е факт, новите кабинети са оборудвани с най-съвременни апарати и техника. С новите условия, които предоставя гимназията, интересът към нея ще расте още повече. Новите специалности на училището са актуални и търсени от младите хора и родителите.", сподели кметът Димитър Николов след като разгледа новите условия и оборудване в кабинетите. "Кабинетите са с ново оборудване, а гимназията ние лицензирана за обучение на IT специалисти. Тук по национална програма учат роботика, програмиране и компютърни науки. Благодарение на кмета училището вече има този нов и модерен корпус", разказа още директорът на ПГЕЕ "Константин Фотинов" Коста Папазов. В кабинета по физика кметът Димитър Николов се срещна с учителя Теодосий Теодосиев - Тео, който води обучителен семинар пред бургаските преподаватели по физика. Кметът Николов поздрави учителите и физика Тео и допълни, че това негово посещение в Бургас е само началото, тъй като има идея за откриване на специализирана школа по физика с негово участие в морския град. Учителят Тео пристигна в Бургас по покана на кмета, за да запознае бургаските учители по физика с програмата с практическа насоченост, разработена на базата на неговия дългогодишен методически и организационен опит в областта на физиката.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 80
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 91
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 102
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 111
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 99
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение