« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Световноизвестният математик доктор Сун учи бургазлии да решават логически задачи

Забавна игра, демонстриране на добра логическа мисъл и възможност за спечелване на награда. С това предизвикателство идва едно нестандартно състезанието по нареждане на пъзели, което ще се проведе в събота от 11:00 часа на Експоцентър "Флора". Негови организатори са световноизвестният математик доктор Вен Хсиен Сун - председател на Изпълнителния комитет на Международното математическо състезание, и Община Бургас. Доктор Сун ще разкрие пред бургазлии някои от тънкостите при решаването на подобни логически задачи. Мотото на състезанието е "Предизвикателство за малки и големи", което недвусмислено показва, че възрастови бариери за участниците няма. Шест вида логически пъзели ще бъдат предоставени на състезателите. Те са съставени от геометрични елементи, които трябва да бъдат подредени в обща фигура. Решаването на подобни задачи помагат изключително много за развитието на логическото мислене, казва доктор Сун. Днес този процес все повече отстъпва пред съвременните технологии, които използваме при изчисления, проектиране и други подобни дейности, добавя математикът. За участие в състезанието не е нужно предварително записване. Тези състезатели, които се справят най-добре с поставените задача, ще получат награди. Състезанието е добра възможност, ако все още не сте любители на логическите игри, да откриете една нова възможност за забавление в свободното време.  

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

ДЕЦАТА ОТ ОУ „ЕЛИН ПЕЛИН“ НОСЯТ ПРОЛЕТНИЯ ДУХ В ЕТНО КАФЕНЕ И МУЗЕЙ НА 22 АПРИЛ

  • 19 Апр 2024
  • 253
Третият концерт от поредицата „Пролетна Етно палитра“ ще бъде посветен на учениците от ОУ „Елин Пелин“ - Бургас.

Мария Нейкова е отново областен управител на Бургас

  • 19 Апр 2024
  • 307
Служебното правителство пристъпи към смяна на областни управители.

РИОСВ – Хасково следи състоянието на белия щъркел в село Гарваново

  • 19 Апр 2024
  • 232
Белият щъркел в село Гарваново, община Хасково, останал сам в гнездото след смъртта на другата птица от двойката, е във видимо добро състояние и мъти яйцата си.

Икономическа полиция и НАП ще се включат в казусите с къмпингуването в залива Вромос

  • 19 Апр 2024
  • 297
Проверките за незаконно разположени каравани и кемпери в държавни и общински терени продължат и тази седмица. На 19 и 21 април /петък и неделя/ комисията отново ще проверява държавните имоти в залив Вромос.

ПРОЕКТЪТ НА ОБЩИНА БУРГАС ЗА НОВ МОДЕЛ НА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА ПРЕДИЗВИКА ИНТЕРЕСА НА МЛАДИТЕ ЛЕКАРИ

  • 19 Апр 2024
  • 258
Проектът на Община Бургас за Нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион предизвика интереса на млади лекари от различни здравни заведения в България.