25 автора участват в традиционната изложба АрхиМория 2019

С откриването на традиционната изложба на архитектурни проекти АрхиМория 2019 ще бъде отбелязан  Международния ден на архитектурата в Бургас. Впечатляващата експозиция ще бъде разположена на пресечката на бул."Богориди" и ул."Лермонтов". Тя е една от най-мащабните от създаването си, с  участието на внушителните 25 автори и 60 табла. В изложбата са включени частни, както и много обществени сгради, чието изграждане е в процес или предстои. Изложбата е организирана от Съюз на Архитектите в България - Дружество Бургас и Камара на Архитектите в България - Регионална Колегия Бургас и ще остане свободна за разглеждане от гражданите и гостите на града до края на месец Октомври.  От 18:00 в зала 1 на Експо Център Флора ще бъде награждаването на премираните проекти, съпътствано от лекции и презентации на водещи проектанти от страната. Жури в състав арх.Александър Минчев, арх.Христо Топчиев и арх.Георги Бачев ще оценяват проектите и ще връчат почетни грамоти с званието АрхиМаг в категории - интериорен дизайн, еднофамилни жилищни сгради, многофамилни жилищни сгради за целогодишно и сезонно ползване, обществени сгради, градоустройствени и благоустройствени разработки и дипломни работи на студенти по архитектура. 

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

НАТО изгражда най-голямата европейска база в Румъния

  • 18 Мар 2024
  • 149
Румъния започна изграждането на най-голямата европейска военна база на НАТО, тъй като трансатлантическият блок се стреми да засили своите способности в Черноморския регион.

Утре шофьорите да се движат с повишено внимание от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия”. Ще се подменят мантинели.

  • 18 Мар 2024
  • 140
Утре – 19 март, от 9:30 ч. до 16 ч. шофьорите да се движат с повишено внимание в участъка от 95-ти до 107-ми км на АМ „Тракия” поради подмяна на мантинели в средна разделителна линия.

Бързите кредити водят до бързо забогатяване на търговци, КЗП бори нелоялни практики

  • 18 Мар 2024
  • 138
Все по-често потребителите изразяват своите недоволства от закупените стоки и начина на обслужване. Събраните средства от контролните дейности на Комисията за защита на потребителите през 2023 г. са почти двойно в сравнение с предходната година, нелоялните практики, които са констатирани и има издадени актове, са близо 400, за 2022 г. година са били 103.

Спряха изследване за радиацията от мобилните телефони въпреки тревожни констатации

  • 18 Мар 2024
  • 134
Десетилетия на изследвания върху животни сочат сериозни рискове за здравето от излагането на радиация от мобилните телефони. Въпреки тревожните данни изследването спира.

Най-голямата вертикална фотоволтаична централа в света

  • 18 Мар 2024
  • 141
Германският разработчик на вертикални двулицеви фотоволтаици Next2Sun AG започна изграждането на най-голямата в света вертикална фотоволтаична система на територията на летището във Франкфурт.