« ноември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Благоустрояват още две междублокови пространства в Меден рудник

Тази година основен акцент в работата на Община Бургас е санирането на старите панелки и благоустрояването на пространствата около тях. В к-с "Меден рудник" се изпълняват два големи инвестиционни проекта за реконструкция на пространството между блокове 440, 441, 442, 443, 444, 445, 446, 447, 448, 451, 452. В тази зона се намират две детски заведения - ОДЗ "Морска звезда" и СОУ "Константин Петканов", като изцяло ще бъде ремонтирана прилежащата им инфраструктура. Ще бъде монтирано ново улично и парково осветление, както и система за видеонаблюдение. Проектите включват изграждане на детски площадки за различни възрастови групи, съобразени с изискванията за безопасност. Те ще бъдат изпълнени с декоративни огради и меки настилки, за да се в безопасност малчуганите, които играят в тях. Помислено е и за по-големите - в обособени зони ще бъдат монтирани тенис маси и маси за шах, както и фитнес  на открито. Миналата година беше завършен първият подобен обект в комплекса. Както тогава, така и сега се търси ефект с обвързването на междублоковите пространства чрез прокарване на общ маршрут, преминаващ през всяко от тях, обединяващ велоалея, алея  за ролери и пешеходна зона. В района, където днес текат строителните дейности, ще бъдат изградени нови и ще се ремонтират съществуващите паркинги. Всички улични и тротоарни настилки  ще бъдат рехабилитирани. Зелените пространства също ще се реновират. След обстоен преглед на растителността  е преценено кои дървета могат да бъдат запазени. Тези, които са в лошо състояние, ще бъдат премахнати, като на тяхно място ще се внесат нови. Предвидено е изграждане на системи за събиране на дъждовна вода с вкопан резервоар. Ще бъдат монтирани нови елементи на градското обзавеждане - пейки, кошчета за отпадъци, беседки. "След приключване на проектите, доскоро неугледните, прашни и кални междублокови пространства ще се превърнат в една добре уредена територия, отговаряща на потребностите на бургаските жители", каза кметът Димитър Николов, който регулярно проверява строителните дейности в "Меден рудник".   

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Артистичен и музикален Никулден очаква бургазлии

  • 21 Ное 2019
  • 126
Бургаският Никулден обещава отново да зарадва и зареди с много весело настроение и незабравими емоции всички жители на морския град. Празникът тази година ще покаже за пореден път, че бургазлии носят артистичен и музикален дух.

Експерт прогнозира поскъпване на банковите такси

  • 21 Ное 2019
  • 133
Таксите по основни банкови операции ще поскъпнат отново. Предупреждение за това може да се види на интернет страниците на част от банките, а новите по-високи цени идват в навечерието на влизането в сила на европейска директива.

Няма да има ръчно броене на изборните резултати в София

  • 21 Ное 2019
  • 119
Няма да има ръчно преброяване на бюлетините за втория тур на изборите за кмет на София. Това реши състав на Административния съд - София град, пред който щабът на загубилата кандидатка Мая Манолова обжалва изборните резултати.

Изхвърлят Русия от футболното Евро 2020 и Олимпиадата в Токио?

  • 20 Ное 2019
  • 240
Русия може да бъде изхвърлена от участие на Евро 2020 по футбол, а мачовете в Санкт Петербург да бъдат отнети от града. Новината идва в светлината на поредния скандал с допинг около страната.

Археолог представя интересни данни от проучванията в Обзор

  • 20 Ное 2019
  • 182
До около средата на миналия век в Обзор над повърхността все още са се виждали останки от величествените стени на късноантична крепост. За съжаление обаче за съвсем кратко време тези свидетелства за славното минало на селищата заради новото строителство са тотално заличени.