ОИК обяви официално Димитър Николов за кмет

Общинската избирателна комисия обяви официално кой ще управлява Бургас през следващите четири години – това е Димитър Николов. Новият стар кмет е получил точно 48 005 действителни гласа. Обявени са и кметовете на кметства в общината. В град Българово нов мандат взема Йордан Йорданов от ГЕРБ с 431 гласа. Изборите в село Драганово печели Исмет Реджеб от ДПС с 214 гласа. Движението за права и свободи има още един селски кмет в общината – получилият 154 гласа Халил Шабан, който ще управлява Изворище. Владо Стоянов от ГЕРБ е избран за кмет на село Извор със 198 гласа. Балотажи ще има в Маринка, Твърдица и Равнец. В Маринка идната неделя ще се състезават Любомир Узанов от ГЕРБ (получил на първия тур 211 гласа) и Веселина Маринова от БСП (118 гласа). Битката в Твърдица е между Сотир Йовчев от СДС (110 гласа) и Кирилка Николова (60 гласа), издигната от местната коалиция „Ние, Гражданите“. В Равнец балотажът ще е между досегашния кмет Христо Колев (279 гласа) от ГЕРБ и Костадин Георгиев (214 гласа) от БСП. https://www.gramofona.com/

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Три хотела в Слънчев бряг вече работят и посрещат български туристи

  • 29 Май 2020
  • 256
Ръководството на „Съюз на собствениците“ Слънчев бряг и изпълнителен директор „Слънчев бряг“ АД, обсъдиха възможностите и предизвикателствата пред подготовката на туристически сезон 2020 в най-големия комплекс по българското Черноморие.

Започват проверки в търговските вериги за българска стока

  • 29 Май 2020
  • 214
От днес започват проверки в търговските вериги дали има специално място за продажба на български стоки. Това заяви пред bTV земеделският министър Десислава Танева във връзка с новия Закон за храните.

Забраняват се рекламите с деца и на храни, неподходящи за тях

  • 29 Май 2020
  • 215
Новият закон за храните е част от един общ пакет, който разработи Министерството на земеделието в продължение на 6 години. По отношение на рекламата се въвежда забрана на използването на деца в реклама на ГМО-продукти, както и продукти, които са забранени и неподходящи за деца.

Четири безплатни специалности в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“

  • 28 Май 2020
  • 385
Обучението по 4 /четири/ направления в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ – Бургас ще бъде безплатно за студентите, които бъдат приети през тази учебна година, ако бъде окончателно одобрено постановлението на Министерски съвет за защитените специалности.

Световната икономика няма да се възстанови преди 2022 г. Еврозоната пак може да е в криза

  • 28 Май 2020
  • 335
Световният брутен вътрешен продукт няма да се възстанови до равнището от преди кризата с коронавируса преди 2022 година, а равнищата на държавен дълг ще скочат рязко тази година според доклад на Икономист интелиджънс юнит.