750 първокурсници влизат в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас

За 53-ти пореден път в история си Университет „Проф. д-р Асен Златаров“-Бургас отваря врати за своите студенти. 750 умни, талантливи и амбициозни първокурсници ще се обучават в 33 специалности от 17 професионални направления през учебната 2016/2017 година. Като най-предпочитана от медицинските специалности и тази година се очерта „Помощник-фармацевт“. За 27-те места в нея се конкурираха 168 кандидат-студенти по първо желание. Ръководствата и екипите на Медицински колеж и на Факултет по обществено здраве и здравни грижи могат да се поздравят за успешната кандидат-студентска кампания и за 100-процентово осъществен прием по всички специалности. Същия резултат постигна и Факултетът по обществени науки, в който на традиционен интерес се радват педагогическите, икономическите и хуманитарните специалности. Като една от най-атрактивните от тях тази година се очертава „История и психология“, за която приемът приключи още на първо класиране. Не по-малък успех имаха и техническите специалности, най-вече „Компютърни системи и технологии“ и новите специалности „Софтуерно инженерство“ и „Техника и технология в транспорта“ към Факултет по технически науки. Успешен е приемът и за специалностите „Електротехника“, „Транспортна техника и технологии“ в Технически колеж. Колежът по туризъм и тази година затвърди позицията си на водещо звено в подготовката на специалисти в системата на хотелиерството и ресторантьорството със 100 процента изпълнен прием. Незапълнени места има само в направленията „Материали и материалознание“, „Химични технологии“ и „Биотехнологии“. Поради тази причина, по решение на академичното ръководство продължава приемът на кандидат-студентски документи и записването за субсидирано от държавата и платено обучение в първи курс по всички специалности, за които има незаети места. Документите могат да се подават в Учебен отдел до 30 септември. Академичното ръководство на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ поздравява всички студенти и преподаватели с началото на академичната 2016/2017 година и им пожелава „На добър час“! Откриването на учебната 2016/2017 г. в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще бъде в 9,00 часа на 26.09.2016 г. пред сградата на Неорганичен корпус.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 65
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 63
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 55
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 55
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 184
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.