Честит Никулден, бургазлии!

Скъпи съграждани, Честит Никулден! Този празник винаги е специален за нас, хората от Бургас. Ние не отбелязваме 6-ти декември само като ден от календара, а го очакваме с нетърпение и честваме с много настроение и любов. Това е денят, към който всички ние изпитваме особен сантимент, защото изразяваме обичта си към родния град. Бургас го е имало много преди нас и ще продължи да го има и след нас. Този град са го създавали и развивали личности, които са наш пример днес. Те са влагали труда си, любовта си, духовността си за Бургас. Днес, ние също имаме шанса, но и отговорността да развиваме града си, като едновременно с това пазим жива паметта за големите имена на Бургас. Да съхраняваме традициите, но и да сме двигатели за бъдещето. И през тази година имахме много поводи за гордост. Бургаските ученици завоюваха десетки първи места в международни състезания и конкурси. Бургаските спортисти се върнаха от престижни състезания с, не един и два медала. Бургаските творци обогатиха културния фонд на града. Затова благодаря на всеки един бургазлия, че е допринесъл с труда си за доброто на своя град. Благодаря и на хората, които го избраха за свой нов дом. Убеден съм, че ще заобичат Бургас, както обичат своя роден град. Нека в този ден се помолим на Свети Николай да ни пази, да закриля семействата ни, нашия дом и града ни от бури и беди! Честит двоен празник на всички именици! Нека носят с чест и достойнство името си! Честит празник на рибарите, моряците, пътешествениците, банкерите, търговците и на всички, които обичат и милеят за Бургас! Бъдете здрави, благословени и успех във всяко начинание! Честит Никулден, бургазлии! Димитър Николов Кмет на Община Бургас

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 18
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 43
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 105
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 103
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 82
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.