Задържаха под стража хванатият с два килограма кокаин

По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ахмед А., обвинен в държане с цел разпространение на над 2 кг. кокаин. По искане на Окръжна прокуратура – Бургас бе взета мярка за неотклонение „задържане под стража“спрямо Ахмед А. 38-годишният мъж е обвинен за това, че е държал с цел разпространение над 2 килограма кокаин, чиято стойност възлиза на 321 276 лева. Престъплението е квалифицирано по чл.354а, ал.2, изр.1, вр. ал.1, предл.4 от НК, тъй като държаното количество наркотично вещество е в големи размери. Подробности от разследването бяха разкрити пред медиите от г-н Георги Чинев – Административен ръководител на Окръжна прокуратура – Бургас, г-жа Христина Дамянова – прокурор при Окръжна прокуратура – Бургас и старши комисар Радослав Сотиров – директор на ОД на МВР – Бургас. Старши комисар Сотиров, съобщи че обвиняемото лице е задържано при проведена специализирана полицейска операция. Той посочи, че задържаното лице е на 39-години и няма криминални прояви. „В понеделник, при претърсване на дома му, са открити над 2 килограма кокаин. Един грам на улицата се продава за 150 лева, така че общата стойност на задържания високорисков наркотик е над 300 000 лв.“, коментира още директорът на ОД на МВР – Бургас старши комисар Радослав Сотиров, допълвайки, че от началото на годината са разкрити 79 случая на установено държане на наркотици. В това число са и 2 лаборатории за метамфетамин и 1 ферма за марихуана.  Прокурор Дамянова заяви, че предвиденото в закона наказание за горепосоченото престъпление е от 3 до 12 години „лишаване от свобода“. Законът предвижда и „глоба“ в размер от 10 000 до 50 000 лева. Прокурор Чинев съобщи, че се работи по различни версии за разкриване на престъплението. Той каза още, че на този етап нито може да се отрече, нито може да се потвърди категорично, дали откритите над 2 кг кокаин са част от банановата пратка от 17.08.2019 г., когато в склад за банани бяха открити 76 килограма кокаин. Прокурор Чинев добави, че обвиняемото лице е работило в складовата база в периода, когато бяха открити горепосочените 76 килограма кокаин, но не разкри други подробности, тъй като те не биха били от интерес на разследването. Прокурор Чинев и старши комисар Сотиров се обединиха около мнението, че борбата с държането, придобиването и разпространението на наркотици е изведена като приоритет на прокуратурата и полицията в Бургас. Те добавиха, че за установяването и задържането на обвиняемото лице се е стигнало благодарение на отличната координация между Окръжна прокуратура – Бургас и ОД на МВР в града.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Бургаски младежи с интересна акция за Часа на Земята, Общината ще ги подкрепи

  • 19 Мар 2024
  • 33
Община Бургас ще съдейства на активните младежи, които се обърнаха към нея с искане за съдействие да организират събитие, посветено на Часа на Земята.

Интересните събития в Библиотеката тази седмица започват със среща с Енчо Керязов

  • 19 Мар 2024
  • 31
Тази сряда, 20 март, от 11.30 часа в Училище подкаст в Библиотеката гостува световноизвестният цирков акробат и еквилибрист Енчо Керязов. Той ще разкаже за сбъдването на мечтите и как избираш какъв да станеш. Събитието се организира със съдействието на Регионална библиотека "Пейо К. Яворов".

Тази седмица Белодробната болница в Бургас провежда безплатен скрининг за риск от туберкулоза

  • 19 Мар 2024
  • 37
Под мотото "Да! Ние можем да спрем туберкулозата!" и по повод Световния ден за борба с болестта - 24 март, СБАЛПФЗ - Белодробна болница - Бургас организира Седмица на отворените врати. Тя ще се проведе в периода 19 – 22 март.

Бургас отбелязва Тодоровден с атрактивни конни надскачания

  • 19 Мар 2024
  • 62
За поредна година празникът Тодоровден ще събере елитни коне и състезатели от Клуб по конен спорт „Кан Крум“- Бургас, които ще се включат в традиционните кушии.

МТСП стартира програма за подкрепа на социални услуги на Българската православна църква

  • 19 Мар 2024
  • 52
Министерството на труда и социалната политика (МТСП) ще подкрепи усилията на Българската православна църква (БПЦ) да предоставя качествени и ефективни социални услуги чрез Целева програма „Информираност, подкрепа и съпричастност“. Тя е с бюджет от 160 000 лв. и ще се финансира от Фонд „Социална закрила“ (ФСЗ).