« април 2020 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

От утре Синята зона няма да работи до 29 март

Общинският противоепидемичен щаб в Бургас получи многобройни запитвания от фирми и физически лица, готови да помогнат на града със снабдяване на предпазни средства и дезинфектанти. "Много бургаски компании изявиха желание да помогнат с хотели, коли, служители или средства, с които да помогнат на града. Една от фирмите дори изяви желание да закупи апарати за обдишване за УМБАЛ - Бургас. Благодаря им за това! Има и много граждани, които се обаждат с желание за доброволен труд и се организират в социалните медии, но искам да заявя, че до момента не желаем да застрашаваме живота на хора, които идват да полагат доброволен тук. Освободените от администрацията служители в сферите на Култура, Туризъм и Спорт са поели тази функция. Обявеният горещ телефон за доставка на храна за възрастните хора непрекъснато звъни, изпълняват се много заявки. Много са запитванията и въпросите, но се търсим разбиране от нашите граждани.", заяви кметът Димитър Николов. От общинския щаб призоваха бургазлии, които в последната седмица са се върнали от чужбина и искат за кратко време да сменят адресни регистрации или паспорти, да проявят търпение и разбиране към администрацията и да са спокойни, че всичко ще бъде обработено в срок. Кметът Николов сподели още, че в момента се организира нова доставка на защитни маски, която ще пристигне утре. Разработва се и механизъм за осигуряване на средства за болничните заведения, особено за УМБАЛ-Бургас, заради променените цени, за да не се спират доставките на консумативи, които сега са особено важни. Продължават и проверките със замерване на температурата на бургаските автогари. От щаба призоваха хората да не се настройват срещу свои съседи, които скоро са се върнали от други страни, различни от Италия и Испания, тъй като само последните две са обявени от Националния кризисен щаб и Министерство на здравеопазването за рискови държави. "Всички 8 души, попаднали случайно в самолет с гражданина от Варна, дал положителна проба за коронавирус, са под карантина. Взета им е проба за анализ и утре сутринта ще излязат резултатите. Всички тези хора осъзнават сериозността. Получихме пълно разбиране. Благодаря им за това!", допълни още кметът. Стана ясно, че преподаватели в Университет "Проф. д-р Асен Златаров" по педагогика работят върху софтуер, който да е приложим за по-голям брой ученици в подкрепа на дистанционното обучение. Подробна информация ще има в следващите дни. Директорът на РЗИ - Бургас д-р Георги Паздеров сподели, че всеки човек, който е влязъл в Бургас и е пресякъл границата, е с връчено полицейско разпореждане и е сложен под карантина. 80-90 % от хората проявяват разбиране и добронамереност. "Благодаря на всички медицински специалисти, общопрактикуващите лекари, на екипа на РЗИ-Бургас, специалистите по инфекции, които вземат проби и натривки от хората със съмнение за коронавирус. Всички изпълняват изключително съвестно тези свои функции. Впечатлен съм от висотата на тази професия.", обобщи кметът Николов.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Пакети с храна ще получат най - нуждаещите се от общинския социален фонд COVID-19

  • 06 Апр 2020
  • 184
Пакети с най-необходимите хранителни продукти, в размер на 60 лв., 100 лв. и 130 лв. в зависимост от числеността на семейството, ще получат най-нуждаещите се в Бургас. Средствата са осигурени от новосформирания общински социален фонд COVID-19.

Парламентът актуализира бюджета на ново извънредно заседание

  • 06 Апр 2020
  • 199
Актуализацията на бюджета ще бъде разгледана на второ четене в пленарната зала, чиято цел е да смекчи удара върху икономиката ни от кризата с COVID-19. Новият вариант на финансовата рамка е изчислен при сценарий за свиване на икономиката с 3% и отваряне на дефицит от 3,5 млрд. лв.

236 142 са безработните, за да няма струпвания препоръчват онлайн

  • 06 Апр 2020
  • 183
7178 безработни са се регистрирали в Бюрата по труда само в петък. 5075 казват, че пряко или косвено това се дължи на кризата с коронавируса. Това заяви в сутрешния блок на БНТ главният директор на Главна дирекция "Услуги по заетостта" Кремена Калчева.

Пролетта се завръща с температури до 23 градуса в края на седмицата

  • 06 Апр 2020
  • 206
Пролетта се завръща. От днес вече няма да вали никъде в страната, но по-чувствително затопляне ще настъпи в средата на седмицата. Днес над Северна България ще бъде слънчево. Повече облаци ще има над южната половина на страната, но и там ще остане почти без валежи.

С обаждане по телефона възстановяваме забравен ПИК от НАП

  • 03 Апр 2020
  • 445
Потребителите, които имат персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, но са го забравили, ще могат да го възстановят само с едно обаждане на информационния телефон на приходната агенция: 0700 18 700 или 02/98596801 за чужбина.