Започва изграждането на път между град Българово и новата му индустриална зона

Интересът към новата Индустриална зона - Българово е голям и първите инвеститори се подготвят да заработят по изграждане на своите предприятия. Затова Община Бургас започва да строи със собствени средства път между самия град и първия закупен терен - този на италианската компания "Стратежия". На обекта вече се струпва техника, трасето е маркирано и изпълнението стартира до броени дни. Пътят ще е дълъг 400 метра. Това е само първият етап от изграждането на инфраструктура, която да обхване следващите парцели и да обезпечи нормалното функциониране на перспективната зона. Освен пътна и ВиК връзка, ще се прокарат електричество и телекомуникации. Терените в зоната са изцяло общинска собственост и с цел привличане на инвеститори и разкриване на работни места, цената на земята е изключително конкурентна и атрактивна - приблизително 16 лв./кв. м. При изчерпване на моментната наличност, зоната може да бъде разширена. Към днешна дата са изкупени 40 % от терените в нея.  Италианската "Стратежия" е крупен производител на детайли за обувната промишленост със сериозен пазар в ЕС. Инвестиционното им намерение е да изградят производствена база на територията на зоната, като в момента се изготвят необходимите проекти.        През месец април 2016 г. приключи процедурата по продажба на имот на  фирма "Мегатрон" ЕАД, чието инвестиционно намерение е свързано с изграждане на търговско-сервизна база. Дружеството се занимава с продажба на земеделска, строителна, горска, индустриална, градинска и голф техника на водещи световни производители, като John Deere, Bobcat, Kuhn, Bednar.  Българският пазар е изключително атрактивен за този вид продукти. Фирма "Мегатрон" възнамерява да инвестира средства в размер над 3 милиона лева за изграждане на модерен център за търговия и сервиз. Финализирани са детайлите по продажбата на имоти на фирма "Интерагри България" АД и "Генчев Агри" ООД. "Интерагри България" АД е с основна дейност внос, дистрибуция, продажби и сервизна дейност на иновативна и високоефективна техника и технологии за земеделския отрасъл в България. Компанията е  единствен официален вносител на световноизвестната марка NEW HOLLAND. В гр. Българово тя ще изгради свой търговски и сервизен център. "Генчев Агри" ООД е местен земеделски производител, който закупи  10 декара терен за складова база. Сериозен интерес към зоната в Българово е проявен от "Стронг Брик" АД. Фирмата е специализирана в изработката на тухли, плочки и други изделия от трошен варовик. Продукцията й е насочена към Европейския съюз. С бързи темпове се развива другата, още по-близка до град Бургас бизнес зона - Индустриален и логистичен парк, което вече кара местната и държавна власт да фокусират вниманието си върху разработването на територията край село Равнец, подходяща за изграждане на значително по-големи предприятия.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 43
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 46
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 42
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 43
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 182
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.