Общината създава модерни площадки по пътна безопасност в учебните заведения

Играта може да е не само любимо занимание на децата, а и техен учител. Безспорно приятните забавления са сред най-преките пътища подрастващите да се научат как да се пазят от автомобилите. Община Бургас продължава да развива този тип обучение, като изгражда нови интерактивни площадки с пешеходни пътеки, светофари и пътни знаци. С такова модерно съоръжение вече разполага детска градина "Брезичка" в комплекс "Славейков". Подобни площадки се изграждат в ОУ "Елин Пелин", ОУ "Васил Априлов" и ОУ "Братя Миладинови". Обучението няма да зависи от атмосферните условия, въпреки че площадките са на открито. При необходимост, пътните знаци, светофарите и другите материали ще бъдат разполагани в спортните салони, където ще се провеждат уроците. Изграждането на подобни симулатори за обучение ще бъде акцент във всеки нов проект, който Община Бургас реализира за подобряване на външното и вътрешното пространство на учебните заведения. Площадките за безопасност на движението съдържат различни типове кръстовища, знаци и пешеходни зони, които в максимална степен пресъздават градската среда. Преподавателите, които водят обучението, притежават специална педагогическа квалификация. В програмата са включени разнообразни теми, сред които пресичане на пешеходна пътека, значението на някои знаци и какво трябва да е поведението на пешеходците и водачите на превозни средства.   Създаването на новите площадки е част от цялостната концепция на Община Бургас за безопасност на движението и намаляване на инцидентите с деца.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

happy burgas

Най-четени

Нов корпус в двора на Математическата и Френската гимназия

  • 30 Ное 2021
  • 43
Кметът Димитър Николов предлага да бъде изграден нов учебен корпус в двора на ППМГ „Акад. Никола Обрешков“ и ГРЕ „Г. С. Раковски“. Вече има изготвен проект, а Общинският съвет ще гласува да бъдат поискани средства от Министерството на финансите през 2022 година за неговото осъществяване.

Търси се служител за приюта за бездомни животни

  • 30 Ное 2021
  • 46
Общинският приют за бездомни животни търси да назначи нов служител. Помощникът ще се грижи за хигиената и ежедневните нужди на животните настанени там.

Празнична изложба „Духът на Бургас”

  • 30 Ное 2021
  • 42
Община Бургас, Художествената академия в София и Филиалът й в Бургас поставят началото на ново събитие в програмата за Никулден, когато морският град почита своя закрилник.

Програмата за празника на Бургас

  • 30 Ное 2021
  • 43
По традиция празничният 6 декември ще започне с тържествена Света литургия в чест на Св. Николай Чудотворец и благоденствието на Бургас. Тя ще бъде отслужена от Негово преосвещенство Агатополски епископ Иеротей – Викарий на Негово Високопреосвещенство Сливенски Митрополит Иоаникий в Храм „Св. Николай Чудотворец“ в кв. "Меден рудник".

Фирмите за поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност

  • 29 Ное 2021
  • 182
Фирмите, ангажирани с поддържането на пътищата през зимния сезон, заявиха готовност за извършване на тази дейност след проверка от Община Бургас.