„Слънчев бряг“ АД с мерки в помощ на бизнеса на територията на комплекса

Всички цени за ползване на инфраструктурата и услуги в Слънчев бряг за сезон 2020 ще бъдат намалени. „Слънчев бряг“ АД цели да подпомогне бизнеса, който извършва сезонни дейности на територията на комплекса, като намалява и периода на активния сезон на 1.07.2020 – 30.09.2020 г. Облекченията обхващат почти всички сфери, администрирани от едноименното дружество, като цени за стоянка на таксиметрови коли, цени за автомобили, зареждащи търговски обекти, отдаване на тротоарно право, паркиране и т.н. Освен намаляването на периода на заплащане в сравнение с миналата година, цените към бизнеса, се намаляват с до 50%. Така например ако през сезон 2019 един кв. м. тротоарно право се е отдавал на цена от 525 лв. с ДДС, то след намалението за този сезон цената ще бъде 275 лв. с ДДС. Цената се определя по схема, в зависимост от площта, като стойността на квадрат пада дори повече при наемане на по-голяма площ. Наемите на временни обекти в комплекса също се намаляват с около 30%. Плановете са при започване на сезона от 1 юли 2020 г., паркирането в синя зона в комплекса за туристи и гости, да се намали от 2 лв. с ДДС на час на 1 лв. с ДДС на час без ограничения в престоя. Същата, по-ниска цена, ще важи и за платено почасово паркиране на паркингите „Фрегата“ и „Арда“, стопанисвани от „Слънчев бряг“ АД. „Остават в сила цените за заскобяване и репатриране на неправилно паркирали автомобили, съответно 30 лв. и 60 лв., защото това са наказателни мерки, с които се цели превенция на нарушения.“, уточнява Златко Димитров, изпълнителен директор на „Слънчев бряг“ АД. В контекста на пандемията от COVID-19, при отмяна на ограничителните мерки и възможност за туризъм, „Слънчев бряг“ АД ще въведе допълнителни мерки за дезинфекция на публични пространства. „В момента подготвяме инфраструктурата, така че при добро стечение на обстоятелствата и вдигане на ограниченията, комплексът да бъде готов след 1 юни 2020 г.“, заяви Златко Димитров. Започват дейности по рехабилитация на улици, тротоари и осветление, както и озеленяване. След отваряне на комплекса постоянна дезинфекция ще се извършва на тревни площи и градинки, пръскане на крайбрежна алея и алея „Кубан“, пейки и места за събиране и паркиране. „Търсим варианти да обезпечим осемте КПП-та, където да бъде извършена дезинфекция на преминаващите автомобили“, допълва изпълнителният директор на дружеството.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Община Бургас пита жителите на „Възраждане“ искат ли етажни паркинги на 5 възможни локации

  • 25 Апр 2024
  • 200
Попълнете нашата анкета онлайн или на място в квартала кажете своето мнение дали и как да се експлоатират подобни съоръжения В продължение на повече от десетилетие Община Бургас ежегодно залага в бюджета си целеви средства и изгражда нови паркинги от конвенционалния вид – покрито с асфалт или елементи на тревна фуга пространство, разграфено за определен брой автомобили.

Ден на отворените врати в бургаския филиал на СУ показва възможностите на софтуерните програми и новите технологии в музиката

  • 25 Апр 2024
  • 186
Филиалът на Софийския университет в Бургас отваря врати на 27 април за всички, които искат да се запознаят детайлно с обучението по мултимедийни технологии и тонрежисура.

Безплатни извънредни курсове ще има в нощта на 4 срещу 5 май по линиите Б11 и Б12

  • 25 Апр 2024
  • 192
Бургасбус” ЕООД уведомява своите клиенти, че за предстоящите празнични и почивни дни – 1, 3, 4, 5 и 6 май, въвежда следната организация в работното време на касовите салони на Дружеството:

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 478
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 448
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.