Бургаският бизнес може да кандидатства за финансова помощ

Управляващият орган на ОП "Иновации и конкурентоспособност" обяви, че от 10:00 часа на 14.05.2020 г., днес, започва прием на проектни предложения за подбор по процедура: BG16RFOP002-2.073 - "Подкрепа на микро и малки предприятия за преодоляване на икономическите последствия от пандемията COVID-19". Кметът Димитър Николов призовава бургаския бизнес да се възползва от тази възможност. Екипи на Областния информационен център и Бизнес инкубатора са на разположение да съдействат на местните фирми в процеса на кандидатстване. Отворена е и гореща линия на Общината, на която могат да се задават въпроси, свързани с действащите към момента икономически мерки - 0882 274 010, които се актуализират ежедневно и са публикувани тук: https://www.burgas.bg/bg/info/index/1541. Общият размер на безвъзмездната финансова помощ по процедурата е 173 000 000 лева. Заявките от кандидатите следва да са в размер от 3000 до 10 000 лева и не може да надвишават 10 % от оборота за 2019 г. Краен срок за подаване на проектни предложения - 16:30 часа на 15.06.2020 г. Процедурата за безвъзмездна финансова помощ се реализира с финансовата подкрепа на Европейския съюз, чрез Европейския фонд за регионално развитие. Допустими са проекти, включващи дейности, необходими за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19. По процедурата са допустими следните видове разходи: 1. Разходи, необходими за преодоляване на недостига на средства или липса на ликвидност, настъпили в резултат от епидемичния взрив от COVID-19, както следва: - за закупуване на суровини, материали и консумативи; - за външни услуги (вкл. режийни разходи); - за персонал (вкл. разходи за възнаграждения и разходи за осигурителни и здравни вноски за сметка на работодателя). Подаването на проектните предложения е изцяло по електронен път чрез Информационната система за управление и наблюдение на Структурните инструменти на ЕС в България (ИСУН 2020), с използването на Квалифициран електронен подпис (КЕП), чрез модула "Е-кандидатстване", на следния интернет адрес: https://eumis2020.government.bg/. Указанията за попълване на формуляра за кандидатстване са приложени към пакета документи за кандидатстване по процедурата, а видеоразяснение може да бъде намерено на следния линк: https://www.youtube.com/watch?v=wqXdlANA11g&feature=youtu.be. Условията за кандидатстване, изпълнение и приложения към тях ще са достъпни в ИСУН 2020: https://eumis2020.government.bg/, на интернет адреса на оперативната програма: www.opic.bg, както и на Единния информационен портал за обща информация за управлението на Структурните фондове и Кохезионния фонд на Европейския съюз в Република България: www.eufunds.bg. Въпроси могат да се задават до 2 (две) седмици преди крайния срок за подаване на проектни предложения в ИСУН 2020 или по електронна поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите..

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Министър Богданов: ЕК одобри проект на МИИ за изграждане на единен инвестиционен портал, който ще обедини цялата административна дейност към потенциалните инвеститори

  • 28 Мар 2024
  • 85
„Европейската комисия одобри идеен проект на Министерството на икономиката и индустрията. Заедно ще изградим единен инвестиционен портал, който има за цел да обедини цялата административна дейност около обслужването на потенциалните инвеститори у нас“.

Борбата със сивия сектор и улесненото администриране обсъдиха ръководството на Агенция „Митници“ и представители на алкохолния сектор

  • 28 Мар 2024
  • 95
Ръководството на Агенция „Митници“ се срещна с представители на десетте най-големи компании в сектора за производство и търговия на алкохолни напитки.

Специализирана полицейска операция се провежда в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел"

  • 28 Мар 2024
  • 98
Специализирана полицейска операция започна в центъра за временно настаняване на мигранти в столичния квартал "Овча купел".

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 137
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 114
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.