Откриват хендмейд базар в Бургас

Български производители на био храни, напитки, крафт бира и творци от всички кътчета на страната ще бъдат част от първия за годината ХЕНДМЕЙД БАЗАР в експозиционен център "Флора Бургас" на 22, 23, 24 и 25 май. Предвид епидемичната ситуация и необходимите мерки за сигурност, изложението ще бъде на открито. Посетителите ще видят как се правят керамични съдове на грънчарските колела на известни в страната майстори и ще се запознаят с техниките за тъкане на килими. Изненадите са много, а забавлението е гарантирано. "Вярваме и продължаваме да вярваме, че купувайки подарък ръчна изработка, купуваме часове на проби, експерименти и провали. Купуваме часове, дни, седмици на отчаяние и истинско щастие", споделят организаторите на базара. Мотото тази година е "Подкрепете българския производител!". В базара ще участват също така малки мандри от бургаския регион, бутикови производители на колбаси, хлебопроизводители. Ще бъде шарено и в арт зоната, където ще откриете над 20 творци на бижута, плетени играчки, свещи, керамични съдове, уникални сувенири от дърво, био козметика и други. Взети са всички мерки за сигурност и хигиена както на посетителите, така и на участниците. За да се избегне струпване на хора, организаторите ще направляват гостите на базара.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Античен град Хераклея Синтика край Петрич вече е отворен за посетители

  • 20 Апр 2024
  • 114
Античният град Хераклея Синтика е сред най-привлекателните археологически обекти на Балканите през последните 15 години. За него пишат древни гръцки и латински автори, сред които Омир, Херодот и Тукидид. С радост Ви информираме, че Античен град Хераклея Синтика отново е отворен за посетители! Новия облик на града ще Ви пренесе векове назад, а всичко което ще видите тук е такова, каквото са го оставили древните му обитатели.

Царицата на Розата Карлово 2023 и нейна подгласничка посетиха Китай

  • 20 Апр 2024
  • 125
Царицата на Розата Карлово 2023 Антония Лалова и нейната подгласничка Дани Илиева пътуваха до Китай, по покана на кмета на курортния град Саня, в периода 04.04.2024 г. – 17.04.24 г.

ПЕЩЕРА „ДОБРОСТАНСКИ БИСЕР“ КРАЙ АСЕНОВГРАД – ПРЕДИЗВИКАТЕЛСТВО ЗА ПРИКЛЮЧЕНЕЦА

  • 20 Апр 2024
  • 107
Пещера „Добростански бисер“ край Асеновград отваря врати на 1-ви май.

КМЕТЪТ СТАНИСЛАВ ДЕЧЕВ НАГРАДИ ШАМПИОНИТЕ НА МЕЖДУНАРОДЕН ТУРНИР ПО ТЕНИС В ХАСКОВО

  • 20 Апр 2024
  • 145
Александър Василев от България и Надя Кулби от Полша спечелиха шампионските титли на Международния турнир от сериите ITF – втора категория до 18 години Хасково 2024.

Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново

  • 20 Апр 2024
  • 101
Министърът на правосъдието Мария Павлова посети новия затворнически комплекс в дупнишкото село Самораново.