Монтират нови 50 зарядни станции за електрически коли

Община Бургас и "ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ" ЕАД сключиха договор за изграждане на мрежа от 50 зарядни станции за електрически превозни средства на територията на града. Това ще се случи като част от проекта "Изграждане на публична зарядна инфраструктура в градска среда - Южна България". Той спечели финансиране от Фонд за устойчиви градове. Партньори на изпълнителя "ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ" са още няколко общини - София, Пловдив, Стара Загора, Перник, Благоевград и Кюстендил. С отпуснатото финансиране в страната ще бъдат изградени общо 600 зарядни станции. Със сключването на договора Община Бургас пое ангажимент да предостави части от имоти публична общинска собственост за разполагане на съоръженията. "ЕЛДРАЙВ ЧАРДЖИНГ" ще извърши за своя сметка проектирането, доставката, монтажа и поддръжката на зарядните станции. Когато бъдат готови, те ще станат видими както през мобилно приложение "Eldrive", така и през платформата Смарт Бургас. Услугата по използването на зарядните станции ще е платена, като ще бъде осигурена възможност и за безкасови плащания. Общината охотно подкрепи този проект. Той е в синхрон с целенасочената й политика за развитието на Бургас като интелигентен град, за прогресивно внедряване на иновативни технологии с цел подобряване качеството на живот и опазване на околната среда. При доказана ефективност на изградената пилотна система, Общината е съгласна тя да бъде надградена с още до 50 зарядни станции. * Ето избраните места в Бургас, на някои от които ще има по няколко зарядни устройства: Арена Бургас Автогара Бургас - Терминал ЮГ БСУ - Паркинг Ул. "Георги Калоянчев" Спортна зала "Младост" Община Бургас Бул. "Тракия" Ул. "Цар Калоян" Ул. "Фердинандова" Паркинг "Гурко" Културен дом на нефтохимика Ул. "Средна гора" БЧК Спортна зала "Бойчо Брънзов" Летище "Сарафово" ОУ "Любен Каравелов"

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Руска компания започва производство на Citroen в бившата фабрика Stellantis

  • 28 Мар 2024
  • 97
Руската компания Automotive Technologies в сряда съобщи, че е започнала да сглобява моделите на Citroen C5 Aircross на партиди в завод южно от Москва, бивш собственост на Stellantis, като автомобилите са настроени ще се продават в представителствата от май.

Агресията става основно престъпление срещу мира в НК

  • 28 Мар 2024
  • 89
Престъплението „агресия“ във всички негови форми става основно „престъпление срещу мира“ в Наказателния кодекс (НК). Като отговорност за агресия ще се търси от военните или политически водачи на държавата, а не от преките участници в конфликтите.

Министър Вътев: Има сериозен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти

  • 28 Мар 2024
  • 86
Има огромен потенциал за засилване на сътрудничеството с Молдова в областта на търговията със селскостопански продукти.

Полицията в тайландска провинция вече ще преследва маймуни, които създават проблеми

  • 28 Мар 2024
  • 94
Маймуните в тайландската провинция Лопбури са една крачка по-близо до това да приличат повече на хората: вече те също ще трябва да отговарят пред полицията, предаде ДПА.

ВИК РЕМОНТ ЗАТВАРЯ КРЪСТОВИЩЕ ПО УЛ. „ИНДУСТРИАЛНА“

  • 28 Мар 2024
  • 54
Във връзка с изграждане на промишлен водопровод на ул. „Индустриална“.