« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Изграждат 23 площадки по безопасност на движението по проект "Млад пешеходец" на Община Бургас

През летния период започва изграждането на 23 площадки по безопасност на движението в училищата на територията на Община Бургас. Всяка площадка по проект "Млад пешеходец" ще бъде с размери 14.00 х 6.30 m и включва всички основни правила, които е необходимо учениците да развият като знания. Включва различни ситуации, представени с пъстри цветове, като например предимство в кръстовище, кръгово движение, задължителни посоки на движение, забранени посоки на завиване в кръстовище, 3 пешеходни пътеки, зона, забранена за изпреварване, места за паркиране, 6 кръстовища и др. В допълнение ще се разположи цветен компас в центъра на кръговото, за да може площадката да се доближи максимално близо до реално кръстовище със зелен остров и в същия момент да я направи по-забавна за учениците. Цветовете на изградените площадки остават свежи и ярки през целия експлоатационен период и не е необходимо да се освежават, единствено ще се почистват с вода при зацапване. Материалът, който ще се използва, е термопластик - иновативен и изключително високоустойчив, за да може учениците дълго време да се забавляват дори с колела и тротинетки, докато учат правилата за движение. Термопластикът е екологичен и напълно безопасен. Дебелината му е около 3 mm, има светлоотразителни перли и не се хлъзга. Целта на проекта "МЛАД ПЕШЕХОДЕЦ" е изградените площадки да подпомогнат обучението по безопасност на движението, да се усъвършенства мисленето и да се изгради поведение на учениците да пазят не само себе си, но и всички участници в движението. Децата възприемат най-добре чрез практически упражнения, личен опит и подражание. Дейностите по изграждане ще започнат веднага, след като времето се стабилизира и има слънчеви дни. В продължение на 2 месеца ще бъдат изградени площадки по безопасност на движението в 23 училища на територията на община Бургас. Първите училища, в които ще се започне работа са ОУ "Васил Априлов", ОУ "Васил Левски " в кв. Г. Езерово и ОУ "Антон Страшимиров". Списък на училищата, взели участие в проекта: Начално базово училище "Михаил Лъкатник" ОУ "Свети княз Борис I" ОУ "Найден Геров" ОУ "Антон Страшимиров" ОУ "Пейо К.Яворов" ОУ "Васил Априлов" ОУ "Елин Пелин" ОУ "Васил Левски ", кв. Горно Езерово" ОУ "Христо Ботев", кв.Сарафово ОУ "Христо Ботев", кв. Победа ОУ "Христо Ботев", кв. "Долно Езерово" ОУ "Васил Левски ", гр.Българово ОУ "Иван Вазов", кв.Банево ОУ "Христо Ботев", кв."Ветрен" ОУ "Христо Ботев", с.Маринка ОУ "Св. св. Кирил и Методий" - с. Равнец СУ "Св. Св. Кирил и Методий" СУ "Иван Вазов" СУ "Димчо Дебелянов СУ "Епископ Константин Преславски" СУ "Йордан Йовков" СУ "Петко Росен" СУ "Христо Ботев" - кв. Черно море

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Съдът пусна на свобода обвиняемия за поругаването на гроба на патриарх Неофит

  • 18 Апр 2024
  • 208
Обвиняемият за поругаването на гроба на Патриарх Неофит Иво Димитров беше пуснат на свобода от Софийския районен съд, където беше гледана мярката му за неотклонение, предава БНТ.

ПОДКРЕПА НА БУРГАСКИЯ ПРОЕКТ ЗА ИНТЕГРИРАНА ДЕТСКА ЗДРАВНА ГРИЖА В СТАРА ЗАГОРА, КАЗАНЛЪК И НОВА ЗАГОРА

  • 18 Апр 2024
  • 257
Проектът на Община Бургас за нов модел на интегрирана здравна грижа за деца в Югоизточния регион получи подкрепата на гражданите на Стара Загора, Казанлък и Нова Загора.

10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания в с.Атия

  • 18 Апр 2024
  • 270
10 години от създаването на Центъра за настанявяне от семеен тип на деца и младежи с увреждания беше отбелязан днес с голямо тържество.

РС-Бургас участва в регионални консултации по програма за дуално обучение

  • 18 Апр 2024
  • 266
Регионалният съвет на КНСБ в Бургас участва в регионални консултации за подготовка на програма ДОМИНО 2 по Швейцарско-българската програма за сътрудничество. Те се проведоха в Областна управа – Бургас.

Завърши строителството на новия мост на пътя Царево – Ахтопол

  • 18 Апр 2024
  • 242
От 14 часа днес път III-9901 Царево – Ахтопол - Резово, в участъка на моста над река Изгревско дере, е отворен за движение