« ноември 2019 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Откриха учебната година на „Детско полицейско управление”

На официална церемония с участието на Началникът на Районно управление – Поморие главен инспектор Георги Куцаров и Директорът на СУ „Иван Вазов” - Иван Тенекеджиев, бе открита първата обучителна година от двугодишната превантивна програма на МВР - „Детско полицейско управление”. Програмата се осъществява в партньорство с Община Поморие и Местната комисия за борба с противообществените прояви, като по нея ще обучат близо 80 деца от четвърти клас. Предвидени са теми по различни модули, включващи : запознаване с дейността на различните звена в полицията, долекарска помощ, детска полицейска лична защита и безопасност на движението по пътищата, здраве, етика и право. В началото на тържествената церемония малчуганите бяха приветствани от главен инспектор Георги Куцаров с участието си в „Детското полицейско управление”, като пред тях се представиха целите на програмара, сред които : формиране в подрастващите умения и навици за правилно поведение в различни ситуации, формиране на нетърпимост към престъпните посегателства, на гражданска позиция и засилване на доверието в полицията и институциите в Република България. Всеки от участниците в „Детското полицейско управление” получи лично от главен инспектор Георги Куцаров и Директорът на СУ „Иван Вазов” - Иван Тенекеджиев нагръден знак / полицейска значка/ и персонално тефтерче с химикал, обозначени с герба на детската полицейска структура. Припомняме, че инициативата стартира в национален мащаб в средата на м. май, като на територията на Бургаски регион се създадоха 22 „Детски полицейски управления” с близо 500 деца. По предварителен график през м. октомври всяко от детските управления ще открие тържествено обучителната си година.

Видео

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Цветан Василев е поискал да бъде разпитан за КТБ

  • 13 Ное 2019
  • 150
Банкерът Цветан Василев е поискал да бъде разпитан по делото „КТБ“. Заедно с още 17 души той е подсъдим за източването на над 2,5 милиарда лева от фалиралата през юни 2014 година банка.

Венеция е под вода. Има две жертви

  • 13 Ное 2019
  • 139
Две са вече жертвите на наводненията във Венеция, съобщава италианската телевизия Скай Ти Джи 24. Най-малко един човек е бил убит от токов удар в наводнената си къща. В града не работят телефоните, а кметът Луиджи Бруняро поиска да бъде обявено бедствено положение.

Колко ще струва пътуването от Калотина до Белград

  • 13 Ное 2019
  • 135
Пътна такса по новооткритата отсечка на магистралата от българската граница до сръбската столица Белград няма да се плащат до 1 декември.

Днес официално стартира интегрираната градска платформа Смарт Бургас

  • 13 Ное 2019
  • 132
През последните години Община Бургас въведе редица интелигентни системи за управление на мобилността, управление на отпадъците, мониторинг на околната среда, рисковете от бедствия, видеонаблюдение на градски пространства, публични и транспортни обекти.

Масивен ракетен обстрел по Израел от Газа

  • 12 Ное 2019
  • 215
Най-малко 50 ракети бяха изстреляни тази сутрин по Израел от палестински радикали от ивицата Газа. Двайсет от тях бяха прехванати от израелската противовъздушна система "Железен купол", съобщи израелската армия, цитирана от ТАСС.