« януари 2021 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Безплатен семинар „Кинотехники във фотографията” започва на 17 юли на острова

Своя професионален опит и ценни съвети ще споделят с вас Иван Григоров и "Artezz studio". Целта на семинара е да анализира и приложи кинематографични техники в полето на фотографията. Това ще стане с предварително селектирани кадри от два от игралните филми, заснети именно на остров Света Анастасия. Единият е на големия бългаски режисьор Рангел Вълчанов - "На малкия остров", заснет през далечната 1958 г., а другият на бургазлията Камен Калев - "Островът", заснет през 2011г., със специалното участие на френския модел и актриса Летисия Каста. По време на работното ателие ще бъдат създадени фотографски изображения, максимално близки до първоизточника. Разбира се, ще се търсят кадри, разкриващи кинотехники, които не се използват в стандартната ни представа за фотография. Идеята е процесът на големите филмови продукции да стане достъпен за независимите творци и фотографи. Ателието ще бъде полезно както за любители фотографи, така и за професионалистите. Проявата се организира с подкрепата на Община Бургас и съдействието на Photosynthesis. Вход свободен, заплаща се само билет за кораб "Анастасия".

Коментари

Добавете коментар

Име (задължително)

Най-четени

Инвеститор желае да изгради за своя сметка подземен паркинг до х-л „България“

  • 13 Ян 2021
  • 240
След основния ремонт на хотел "България", който е една от знаковите архитектурни забележителности в Бургас, неговият нов собственик представи пред общинската администрация инвестиционно намерение за изграждане на подземен паркинг.

Обзор иска да е община с местен референдум

  • 13 Ян 2021
  • 254
Подкрепяте ли предложението за обособяване на нова община с център град Обзор, състояща се от населените места - Обзор и селата Баня, Приселци, Раковсково,Емона, Паницово и Козница е въпросът, на който жители на съответните населени места ще отговарят на местен референдум.

Продължава ремонтът на ул. „Кирил и Методий“

  • 13 Ян 2021
  • 257
След като ВиК смени старите тръби под ул. "Св. св. Кирил и Методий", Община Бургас навлиза със строителна техника за обновяване на тротоари и настилка. В тази връзка от утре, четвъртък, се въвежда временна реорганизация на движението.

Находките от тракийското светилище в кв. Изгрев са вече в музея

  • 12 Ян 2021
  • 359
При разкопките в квартал Изгрев,в непосредствена близост до църквата „Свети Атанас“, през май- юли миналата година е открито голямо тракийско ямно светилище. Проучени са 60 култови ями.

Евакуираха живеещите в 20 къщи във в.с. Черниците край Бургас

  • 12 Ян 2021
  • 335
Обитателите на 20 къщи във вилна зона "Черниците" край Бургас са били предупредени да напуснат домовете си рано тази сутрин. Разпореждането на кмета Димитър Николов е заради критичното покачване на нивото на р. Маринка.