Москвич от 1965г. ще дефилира на парада на ретроавтомобилите в Бургас следващия уикенд

  • 25 Юни 2020
Изключително екзотично в днешни дни е да видиш автомобил от времето на социализма, който е в движение, разполага с всички оригинални части, радиото му от едно време все още работи, а антената се вдига и спуска чрез копче на таблото. Господин Господинов от Камено разказва, че руският Москвич модел 403 е наследство на съпругата му, но той си го поддържа в топ форма и вече е навъртял с него близо 30 000 километра. Всичко в автомобила – от дизайна, до частите в купето, външните огледала и джантите, навяват спомени от едно време. Собственикът разказа, че макар и трудно, резервни части все още се намират, а където и да се появи, предизвиква интерес и внимание - хората се спират, искат да се снимат с колата, а другите автомобили му дават път. "Москвичът не е произведен с обезопасителни колани и собствениците на ретроавтомобили имаме разрешение от Пътна полиция да не ги монтираме допълнително, за да не се разваля дизайнът. Когато ме спрат полицаи на пътя, не ме проверяват за колани, а по - скоро за да се снимат с колата", разказва собственикът. Наистина, първият порив когато видиш такава кола, е да си направиш снимка за спомен. Бургазлии ще могат да видят и да се снимат с Москвича на Господин Господинов на 4 – ти юли, когато в Бургас на Експоцентър Флора ще се проведе ежегодния парад на ретроавтомобили.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

БДЖ и Deutsche Bahn сключиха договор за доставка на 76 модернизирани вагона

  • 29 Мар 2024
  • 17
Първите 19 идват в средата на април, а до началото на лятото всички вагони ще бъдат включени в състава на БДЖ

Валери Митов, БСП: Колосален внос на райски газ у нас през 2023 г. - нужна е спешна намеса

  • 29 Мар 2024
  • 43
БСП води последователна битка срещу безконтролното разпространение и продажба на опасната „мода” в последните години, предлагайки и отстоявайки както законодателни промени, така и мерки за контрол от страна на изпълнителната власт

Крепостта Порос - предшественик на съвременния Бургас

  • 29 Мар 2024
  • 104
Образователната програма “Опознай Бургас и Бургаския край” на Регионалния исторически музей ще започне месец април с интересна лектория за Античната и Средновековна крепост Порос, която се намира в местността Пода на нос Форос.

Община Бургас е поставила над 1500 кофи за разделно събиране на биоразградими отпадъци

  • 29 Мар 2024
  • 102
Повече от 1500 кафяви кофи за биоразградими отпадъци е поставила до този момент Община Бургас в комплексите „Изгрев“, „Зорница“, „Славейков“ и „Меден рудник“. Те ще обслужват както домакинствата, така и търговските обекти, които генерират подобен вид отпадъци.

Опциите са изключително стеснени, каза Румен Радев за избора на служебен министър-председател

  • 29 Мар 2024
  • 82
Опциите са изключително стеснени, каза пред журналисти президентът Румен Радев по отношение на избора на служебен министър-председател.