« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

85 отличници от матурите бяха наградени на тържествена церемония

От община Бургас организираха специално тържество за бургаските отличници . „В последните години Бургас не е имал такъв силен випуск с толкова добри колективни резултати. Това се дължи най-вече на вас, ученици, на вашия труд и ентусиазъм, които влагате в обучението. Това е най-сигурната инвестиция за вас” - обърна се с вълнение към децата кметът Димитър Николов. Успехите се дължат и на ръководствата на училищата и преподавателите, които бързо пренастроиха учебните си програми и въпреки, предизвикателството на дистанционното обучение успяха да осигурят необходимите ви знания за тези постижения, допълни кметът. Димитър Николов специално благодари и на родителите на тези невероятни деца , които бяха плътно до тях в кризата и изолацията и ги подкрепяха за техните успехи. Премия от 2000 лв. Петър Петров Чонгов от ПМГ, който постигна изумителен индивидуален успех от три пълни шестици от трите матури по математика, физика и астрономия, и български език и литература. С парична премия от 1000 лв. бяха отличени още 6 бургаски ученици /4 от ПМГ и 2 от НЕГ/, които постигнаха две пълни шестици от две матури. Това са Константина Стефанова Лазова, Мардирос Хачик Овагемян, Николета Костадинова Николова и Ксения Станиславова Бакалова от ППМГ „Акад. Н. Обрешков“, както и Юлия Радославова Горанова и Златина Борисова Зафирова от НЕГ „Гьоте“. Останалите 78 бургаски отличници получиха предметни награди и грамоти. В тазгодишните матури бургаските зрелостници се нареди втори в страната по получени пълни шестици. 43 от тях са на ученици от ПМГ, 16 са на възпитаници от Немската гимназия, 14 – Английската гимназия, 5 – ГРЕ „Г.С. Раковски“, 3 – ПГЧЕ „Васил Левски“, 3 – Търговска гимназия и Строителния техникум с 1. Пълни отличници са излъчили общо 7 бургаски училища. По постигнати резултати във втората матура, непосредствено след четирите най-елитни софийски гимназии и на пето място сред всички училища в страната, се нареди ППМГ „Акад. Никола Обрешков“, а НЕГ „Гьоте“ зае седмо място в страната на задължителната матура по български език и литература.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров”ще модернизира учебната среда със 730 000 лв.

  • 15 Апр 2024
  • 258
Бургаската Професионална гимназия по туризъм “Проф. д-р Асен Златаров” спечели финансиране на концепция за интегрирани териториални инвестиции – Академия “Успешно ново начало”.

Здравният министър д-р Кондева удължава забраната за износ на инсулини с още месец

  • 15 Апр 2024
  • 327
Министърът на здравеопазването д-р Галя Кондева издаде заповед, с която удължава с още месец забраната за износ на определени групи лекарства.

Повишения във водосборите на няколко реки се очакват в сряда, според данни на МОСВ

  • 15 Апр 2024
  • 264
В резултат на валежи в сряда, 17 април, ще има по-значителни повишения във водосборите

Велико Търново вече разполага с вертолетно летище за спешна медицинска помощ по въздух

  • 15 Апр 2024
  • 304
Заместник-министърът на транспорта и съобщенията Анна Натова участва в откриването на седмото и първото ново държавно болнично вертолетно летище извън София.

3 398 111 лева е размерът на вноската по чл. 1 от Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт за месец март 2024 г.

  • 15 Апр 2024
  • 217
С влизането в сила през месец ноември 2023 г. на Закона за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт, лицата, които произвеждат нефтопродукти от суров нефт с произход от Русия или изнесен от Русия, се задължават да правят месечни вноски за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт.