« април 2024 »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Нд
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Най-добрият Интернет, Цифрова и IP телевизия в град Бургас от RN TV !!!

Кметът Николов рекламира Бургас пред немските инвеститори в онлайн бизнес форум

Повече от час кметът Димитър Николов отговаря на въпроси за Бургас в онлайн бизнес форум. Той бе организиран от Германо-българската индустриално-търговска камара. Срещата модерира бургазлията доцент Теодор Седларски - декан на Стопанския факултет на Софийския университет "Климент Охридски". Бургас не е непознат на Германо-българската индустриално-търговска камара. Миналата година тя проведе тук икономически форум в административната сграда на Индустриален и логистичен парк. В него участваха представители на местните власти и бизнеса от Бавария, инвестиционни агенти. В днешната онлайн среща се включиха мениджъри на почти всички немски компании с бизнес в България. Въпросите им за Бургас бяха групирани в десет области. От тях стана ясно, че инвеститорите от Германия се интересуват най-много от наличието на работна ръка, и то квалифицирана, и от наличието на подходящи терени, включително готови застроени офис площи от клас А. "Интересът на немския бизнес е важен за нас. В Бургас са винаги добре дошли компании с технологичен профил, с щадящо екологията производство и желание да работят в тясна връзка с нашите професионални гимназии, в които инвестирахме много. Община Бургас осигурява финансова подкрепа за обучението на студенти в местните университети, които учат в търсени на пазара на труда специалности. Това е косвена, но важна помощ за бизнеса. В момента Бургас разполага с около 9000 кв. метра офис площи от клас А, но още 10 000 кв. метра ще бъдат готови през следващите няколко месеца. Вече запълнихме капацитета на Фаза 1 от проекта Индустриален и логистичен парк - 300 декара. Но вече развиваме Фаза 2 - 600 декара, и Фаза 3 - над 3000 декара, с нови терени. При нас цените са двойно по-ниски от София, по-ниски от останалите големи градове. Едновременно с това Бургас предлага прекрасни условия за живот, чудесен климат, море, бърз интернет, добра демография, хубави детски градини, училища, здравеопазване, възможности за практикуване на спорт, добра инфраструктура и бързи транспортни връзки по суша, въздух и вода", каза кметът Димитър Николов. Останалите въпроси в онлайн форума бяха свързани с развитието на Пристанище Бургас, развитието на дуалното обучение в града, новата компютърна гимназия, новата зала "Арена Бургас" и др. Участниците похвалиха постигнатото предварително съгласие между Община Бургас и СУ "Климент Охридски" за разкриването на университетски филиал край морето. Според тях това ще е полезно за Бургас и за имиджа му пред инвеститорите. Кметът Николов използва повода да похвали тукашната Немска гимназия като едно от водещите училища в страната и да покани членовете на Германо-българската индустриално-търговска камара да организират нов форум тук, в почти готовата сграда на Конгресния център. Участниците в днешния онлайн форум бяха единодушни, че е нужна още реклама на Бургас в Германия, за да бъде по-трайно привлечен интересът на немския бизнес.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Президентът Радев: "Когато служебните правителства бяха отговорност на президента, партиите не можеха и да си помислят за подобна намеса. "

  • 17 Апр 2024
  • 280
Президентът Радев във фейсбук: "В стремежа си да наложат пълен монопол върху властта партиите, които гласуваха промените в Конституцията, обезсмислиха института на служебния кабинет и го направиха уязвим за партийни вмешателства.

Откриха Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров"

  • 17 Апр 2024
  • 296
Днес областният управител на област Бургас Пламен Янев присъства на откриването на Центъра за професионално обучение "БУРГАС" към университет "Проф. д-р Асен Златаров".

Кметът на Созопол ще бяга 15 км. на Рън Созопол

  • 17 Апр 2024
  • 275
Кметът на Община Созопол Тихомир Янакиев и съпругата му Полина ще бягат в най-дългата дестинация -15 км. в първото издание на Рън Созопол, което ще се проведе на 20.04.2024г., потвърди самият той.

Криминалисти на СДВР иззеха близо килограм марихуана

  • 17 Апр 2024
  • 256
Специализираната полицейска операция за противодействие на притежанието и разпространението на наркотични вещества е проведена през вчерашния ден.

НАД 1000 ПРЕПОДАВАТЕЛИ ПОДГОТВЯТ БЪДЕЩИ УЧИТЕЛИ ЧРЕЗ ИНОВАТИВНИ ТЕХНОЛОГИИ

  • 17 Апр 2024
  • 278
Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители.