8 са кандидатите за строителен надзор на Северния обход

  • 30 Юни 2020
8 са отворените оферти в тръжната процедура за определяне на изпълнител на строителен надзор и изготвяне на комплексен доклад при изграждането на северния обходен път на град Бургас, с дължина 4,7 км. Прогнозната стойност на обществената поръчка е 825 000 лв. без ДДС. Отворените оферти са на: „ТРАФИК ХОЛДИНГ“ ЕООД; „ПЪТНАДЗОР“ ДЗЗД с участници: „ПЛОВДИВИНВЕСТ“ АД и „КОНСУЛТ ИНЖЕНЕРИНГС“ ЕООД; „ПЛАН ИНВЕСТ ОБХОД БУРГАС“ ДЗЗД, в което са: „ПЛАН ИНВЕСТ Пловдив“ ЕООД, „ИНФРА КОНТРОЛ“ ЕООД и „ИНФРА ИНВЕСТ“ ООД; „Трансконсулт – БГ“ ООД; „СТРОЛ – 1000“ АД; „ПЪТИНВЕСТ-ИНЖЕНЕРИНГ“ АД; ОБЕДИНЕНИЕ „БУРГАС 2020“ с участници: „ПЪТКОНСУЛТ 2000“ ЕООД, „ЕН АР Консулт“ ЕООД и „ТРИ ЕС“ ЕООД; „Строй Експерт Електро 2018“ ДЗЗД, в което са: „Геоексперт България“ ЕООД и „Строй тех надзор“ ЕООД. Новият обходен път ще бъде с две платна, разделени със средна разделителна ивица, с по две ленти за движение в посока и банкети, както и локални платна. Изграждането на трасето ще започва при 230-ти км на път I-9 Сарафово - Бургас, непосредствено след Атанасовското езеро и в близост до настоящото кръстовище, ще преминава на запад, заобикаляйки езерото, а след това ще се насочва към път I-6 Ветрен - Бургас и ще завършва при 493-ти км на първокласния път при селскостопанския надлез. Новият участък ще осъществява връзка със съществуващата пътна мрежа чрез 4 възела. Индикативната стойност за строителството е 52 910 000 лв. без ДДС, а средствата са от републиканския бюджет. С изграждането му транзитният трафик, идващ от Варна по път І-9 и продължаващ по път І-6 Бургас – София и автомагистрала „Тракия“, ще се изнесе извън центъра на областния град за улеснение и повишаване на безопасността на пътуващите.

Видео

Коментари

You have no rights to post comments

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!

Най-четени

Цветното изложение Флора - Бургас започва тази събота

  • 24 Апр 2024
  • 358
С „Дни на цветята“ стартира богатата лятна програма от тематични уикенди на Община Бургас за 2024. Основното събитие в програмата е любимото изложение за цветя „Флора  Бургас“.

Бюджетна почивка - без юли и август

  • 24 Апр 2024
  • 331
Почивката на море у нас и в чужбина може да бъде бюджетна, но само ако решите да почивате извън юли и август. Хотелите по нашето море отварят още от май, като офертите започват от 40 лева за нощувка със закуска.През юли и август обаче цената вече е двойна.

Свети Георги обединява седем художници именици в галерия „Ателие R“

  • 24 Апр 2024
  • 339
Седем творци именици дават началото на първата Гергьовденска изложба в Бургас. Домакин на арт събитието е галерия „Ателие R“. Изложбата се открива в навечерието на поредицата от светли празници-на 29 април от 18.00 часа в галерията на улица „Възраждане“ 25 и обединява творци с различен натюрел и търсения в изкуството.

3 компании инвестират над 100 млн. лева в Бургас, заявяват разкриване на 370 работни места

  • 23 Апр 2024
  • 324
Общински съвет – Бургас даде „зелена светлина“ за развитие на три инвестиции на обща стойност 115 милиона лева, които да се развиват в Бургас през следващите години.

Координаторът на атаките срещу "Северен поток" изчезна безследно

  • 23 Апр 2024
  • 287
Координаторът на атаките срещу "Северен поток" Роман Червински изчезна безследно в Украйна, съобщава украинско информационно издание, цитирано от руският телеграм канал „Операция Z.