Поетът сатирик Митко Генов: Икономиката умря, но изкуството оцеля

Декември 12, 2018 Интервю
Без протести жизненият стандарт на българина съвсем ще пропадне, предупреждава той

Наградиха победителите в конкурса „Моите приятели от друг етнос“

Декември 12, 2018 Бургас
Авторите на най-добрите творби в конкурса "Моите приятели от друг етнос" бяха наградени за своя талант и активна дейност. Зам.-кметът Йорданка Ананиева представи постигнатите резултати по проекта.

Музейна лекция разказва за обичая Полазване

Декември 12, 2018 Бургас
Образователната програма на РИМ-Бургас „Опознай Бургас и Бургаския край“ продължава тази събота, 15 декември с лекция, посветена на народния празник Игнажден и поверията свързани с него в Странджа.

На първо четене: Приеха видеонаблюдение в избирателните секции

Декември 12, 2018 България
Парламентът прие два законопроекта с предложения за промени в Изборния кодекс на първо четене. В подкрепа на предложения от "Воля" законопроект гласуваха 115 народни представители, двама бяха против, а 56 се въздържаха.

Франция е в максимална степен на тревога

Декември 12, 2018 Светът
Франция повишава степента на тревога на максималното трето ниво за опасност от атентат и засилва охраната на коледните базари след снощната стрелба в Страсбург. При нея бяха убити трима души, а 12 бяха ранени.

Русия пусна в действие първия плаващ АЕЦ

Декември 12, 2018 Светът
В пристанището на Мурманск бе построена първата в света плаваща атомна електроцентрала "Академик Ломоносов", а първият от двата реактора РУ-1 бе въведен на енергийна мощност от 10%, казаха от концерна "Росенергоатом".

Гренландия губи лед с все по-ускорени темпове

Декември 12, 2018 Светът
Става дума за данните от радарната сателитна алметрия. Радарните висотомери записват височината на повърхностния релеф по земната повърхност. Те измерват точно височината на леда, водата и земята.

Йероглифът "бедствие" беше избран в Япония за символ на 2018 г.

Декември 12, 2018 Любопитни
Йероглифът "вадзавай", означаващ "бедствие", "беда", "нещастие" беше обявен в Япония за символ на отминаващата 2018 година, предаде ТАСС. За подобно решение гласуваха най-много жители на Страната на изгряващото слънце, взели участие в традиционната годишна анкета.

Концерт-спектакъл „Зимна приказка“ представя зимните обредни празници в Странджа

Декември 12, 2018 Бургас
Въздействащ фолклорен спектакъл, представляващ своеобразна симбиоза между автентичен и обработен фолклор, ще бъде представен на сцената на Културен дом на Нефтохимика на 15 декември от 18:00 часа.

С впечатляваща церемония Бургас избира „Спортист на годината“ на 20 декември

Декември 12, 2018 Бургас
Церемонията по награждаване на 10-те най-изявени спортисти, прославили Бургас, тази година обещава да е наистина впечатляваща. Най-добрите ще бъдат отличени на 20 декември в плувен комплекс "Парк Арена ОЗК".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!