Вероника Лазарова: Поезията е самота и се пише и чете в самота

Декември 3, 2018 Интервю
Хвърлила емоционална котва във вълшебния Бургас, Вероника Лазарова реди стихове и вярва в чудеса

Керана Ангелова е носител на „Златен Пегас“

Декември 3, 2018 Култура
Писателката Керана Ангелова е тазгодишният носител на Националната награда статуетка "Златен Пегас". Призът се връчва за цялостно творчество и принос в развитието на бургаската и националната култура.

В Япония замлъкна последния пейджър

Декември 3, 2018 Любопитни
Краят на ерата на пейджъра наближава - поне в Япония. Последният доставчик на пейджинг-услуги в страната обяви в понеделник, че ще прекрати услугата си през следващата година.

Може да се отложи въвеждането на системата "бонус - малус"

Декември 3, 2018 България
Обмисля се отлагане на въвеждането на системата "бонус - малус" за застраховката "Гражданска отговорност" с няколко месеца, за да бъдат туширани основните критики към нея.

6 декември –неучебен, с безплатни автобуси и без синя зона

Декември 3, 2018 Бургас
6 декември е най-специалният ден в годината за всички бургазлии. За да могат повече хора да се включат бързо, лесно и с настроение в богатата празнична никулденска програма, ще има безплатни курсове на градския транспорт.

Катар напуска ОПЕК от догодина

Декември 3, 2018 Светът
ОПЕК губи един от 12-си членове. Една от държавите, най-големи производителки на петрол - Катар, обяви решението си да напусне организацията. Новината оповести лично министърът на енергетиката на страната Саада бен Шарида ал-Кааби.

Седмицата започва с мъгли, продължава с вятър и дъжд

Декември 3, 2018 България
Днес на много места в низините и котловините ще се задържи мъгливо през целия ден. В планините и по-високите места денят ще започне със слънчево време, но облачността от запад ще се увеличава.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!