Синята зона ще работи отново чак на 6 март

Март 1, 2018 Бургас
Синята зона на град Бургас, в която през последните дни се паркираше безплатно по заповед на кмета Николов заради обилния снеговалеж и усложненото придвижване, ще заработи отново чак на 6 март.

Проф. Галя Христозова е преизбрана за ректор на БСУ

Март 1, 2018 Бургас
На свое заседание от 28 февруари 2018 година върховният орган за управление на БСУ, Настоятелството, преизбра с пълно единодушие проф. д.п.н. Галя Христозова за Ректор на Бургаския свободен университет.

Петък е учебен ден за бургаските ученици

Март 1, 2018 Бургас
Петък ще бъде учебен ден за децата в Бургас. Решението взеха съвместно Общината и Регионалното управление на образованието. По заповед на кмета Димитър Николов през последните два дни занятията бяха отменени заради лошото време.

Депутатите задължиха бизнеса да си смени касовите апарати

Март 1, 2018 България
Депутатите приеха на второ четене промени в Закона за митниците, с които се изменя и Закона за данък върху добавената стойност. Търговците са длъжни да използват софтуер за управление на продажби, който е включен в списъка на НАП.

Владислав Горанов: Искаме контролен дял в ЧЕЗ

Март 1, 2018 България
Държавата има готовност, воля и пари за участие в сделката за ЧЕЗ. Искаме контролен дял. Това каза финансовият министър Владислав Горанов след среща премиера Бойко Борисов, вицепремиера Томислав Дончев и Гинка Върбакова, собственик на „Инерком България“, във връзка със сделката за продажбата на активите на ЧЕЗ-България.

Фирмите подават данни за платени доходи на физически лица до 15 март

Март 1, 2018 България
До 15 март предприятията и самоосигуряващите се лица, които са изплатили през 2017 г. доходи на физически лица, посочени в чл. 73, ал. 1 от Закона за данъците върху доходите на физическите лица, са длъжни да представят в НАП справка по образец за тези доходи.

„Метропол” спечели 4 отличия преди старта в шампионата

Март 1, 2018 Спорт
Плувците на „Метропол” направиха много важна проверка на нивото подготовка преди старта в държавните първенства. На международния турнир „Пирин” в Благоевград бургаските състезатели извоюваха 4 медала, от които един златен, 2 сребърни и един бронзов.

Торпедо в бургаското плуване започна годината с три рекорда

Март 1, 2018 Спорт
Десетгодишната Десислава Белова направи огромен скок в развитието си и покори поредните върхове в плуването. Новата година за състезателката на „Черноморец” започна страхотно – с три покрити рекорда и четири златни медала.

Ватерполистите спечелиха нови две морски дербита

Март 1, 2018 Спорт
И вторият квалификационен кръг от държавното първенство за момчета до 15 г. беше спечелен от ватерполистите на „Черноморец”. В морските дербита от зона Изток, група „Г”, възпитаниците на старши треньора Петър Йонов отново записаха победи. Бургаският тим се справи срещу „Тича” с 13:9.

Възстановено е движението по магистрала „Тракия“

Март 1, 2018 Бургас
В 12 ч. се възстановява движението по АМ „Тракия“ в посока от Бургас до Карнобат. Скоростта на движение в отсечката е ограничена до 90 км/час поради струпването на огромни количества сняг в определени участъци от аварийната лента. В следобедните часове ще бъде пуснато движението и в посока от Карнобат към Бургас.