Седмицата на мобилността започва с маратон по улиците на града

Септември 13, 2018 Бургас
Общината и Областен информационен център, съвместно със Сдружение "Рънсайкъл", организират бегачески фестивал "Бургас Рън", който ще постави началото на Европейската седмица на мобилността в Бургас.

9 филма се борят за голямата награда на Международния фестивал на историческото документално кино

Септември 13, 2018 Бургас
От 19 до 22 септември Бургас ще бъде домакин на най-големия форум за международно историческо документално кино. Специална комисия селектира предварително филмите, които ще се оценяват от авторитетно жури на световно ниво.

Обвинените в отравянето на Скрипал: Бяхме в Солсбъри като туристи

Септември 13, 2018 Светът
Призованите от Владимир Путин да се свържат с медии обвинени руски граждани дадоха интервю за RT. За около 25 минути те разказаха своята версия за посещението си в Солсбъри.

Александър Манолев: Отказвам да стана министър на транспорта

Септември 13, 2018 България
Отказвам се от номинацията си за министър на транспорта, заяви Александър Манолев, който бе номиниран за мястото на Ивайло Московски след оставката му. Това съобщи самият Манолев на нарочна пресконференция в Министерски съвет.

Четирима младежи загинаха при тежка катастрофа в района на Свищов

Септември 13, 2018 България
Четирима млади футболисти загинаха при катастрофа между тир и автомобил. Инцидентът е станал по пътя Плевен-Русе в района на свищовското село Горна Студена.

2 000 земеделци от Бургаска област не са декларирали дохода си от субсидии

Септември 13, 2018 Бургас
2 000 регистрирани земеделски производители от Бургаска област са получили субсидии, но не са подали данъчни декларации и не са платили данъци и осигуровки върху този доход. Други близо 4 000 земеделци от региона са подали декларации, но са посочили по-малък доход от получения.

„Меден рудник“ отбелязва своя празник с голям концерт и много изненади за малки и големи

Септември 13, 2018 Бургас
В събота, 15 септември, най-големият бургаски комплекс - "Меден рудник", ще отбележи своя празник с музика, танци и много настроение.

В Бургас поставят и контейнери за рециклиране на стари дрехи и обувки

Септември 13, 2018 Бургас
От 15 септември Община Бургас, съвместно с "Евротекс" ЕООД, стартира проект "TexCycle" за събиране и оползотворяване на ненужни дрехи и други текстилни материали, с фокус върху повторната употреба.

За първите осем месеца на 2018 година на летището в Бургас са обслужени 18 727 полета

Септември 13, 2018 Бургас
Летище-Бургас е обслужило за първите осем месеца на година 18 727 самолета. Това е с 8 на сто повече от предходната година. Информацията е на пресслужбата на летището.

Бизнесът иска абсолютна забрана на продукти с палмово масло

Септември 13, 2018 България
Производители настояват за пълна забрана на растителните мазнини при производството на млечни продукти. Идеята е продукти като това сирене, в което е вложена растителна мазнина, вече да не се предлагат на щандовете в търговската мрежа.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!