Жена и две деца са убити при стрелба в Самоков

Септември 5, 2018 България
При стрелба в Самоков на място са застреляни 33-годишна жена и 15-годишно момче. 12-годишният син на жената пък е бил транспортиран в критично състояние в местната болница, но усилията на лекарите да го спасят са били напразни. Детето е починало.

Хуманоиден робот и тренировъчен добот ще помагат в обучението на учениците на IT гимназията

Септември 5, 2018 Бургас
Хуманоиден робот ще подпомага обучителния процес на учениците на новата IT гимназия. Той е закупен специално за нуждите на модерната Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, която след няколко дни ще отвори врати в Бургас.

Доброволци от Камено гасиха „пожар“ в дърводелски цех

Септември 5, 2018 България
„Пожар“ в дърводелски цех в Камено гасиха доброволци от общината вчера. В учението бяха активирани два противопожарни автомобила, а занятието на 4 септември бе част от ежегодно обучение на доброволците от доброволно формирование с № А-17-01, създадено с решение на Общинския съвет на Камено през 2010г.

Гешев: Миню Стайков и още десет са задържани

Септември 5, 2018 България
Над 10 души са задържани за 24 часа по акцията със следствените действия около "Винпром Карнобат" ООД, "СИС Индъстрийс" ООД и "Топаз МЕЛ" ООД. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев.

Повдигнаха обвинения на двама руснаци заради отравянето на Скрипал

Септември 5, 2018 Светът
Британската прокуратура е повдигнала обвинения на двама руснаци заради отравянето с нервнопаралитично вещество на бившия шпионин Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия в английския град Солсбъри, предадоха световните агенции.

Започват Дните на австрийската култура и изкуство

Септември 5, 2018 Бургас
Концерти и прожекция на филм са само част от програма на тазгодишното издание на Дните на австрийската култура и изкуство в Бургас. Началото на събитията ще бъде поставено на 18 септември с концерт на Ансамбъл Артос - Австрия.

Дават 5 литра компост за предадени 3 кг. пластмасови бутилки

Септември 5, 2018 Бургас
Общинско предприятие "Чистота ЕКО" и Община Бургас започват кампания за събиране на пластмасови бутилки от напитки. За всеки предадени 3 килограма в някой от деветнадесетте Мобилни центъра за разделно събиране на отпадъци на територията на общината, можете да получите 5 литра висококачествен пакетиран компост.

Акве калиде празнува със средновековен боен турнир и огнено шоу

Септември 5, 2018 Бургас
На 15 септември, събота, Туристически комплекс Акве калиде ще отбележи своя празник. Този специален ден ще е наситен с интересни събития, а началният им час е 20.00.

Българите в чужбина ще вадят по-евтино временни паспорти и свидетелства за съдимост

Септември 5, 2018 България
Промените са по предложение на външния министър Екатерина Захариева, а целта е досегът на гражданите с бюрокрацията да бъде облекчен.

Втори магазин ЗОРА ще отвори в Бургас

Септември 5, 2018 Бургас
Зора ви кани на откриването на новия магазин в Бургас, на 8 септември, в 10 часа, на ул. Транспорта. Уникалната визия на новия обект ще впечатли и най-взискателните клиенти.