Прокуратурата разкри схема за фалшиви ТЕЛК-ове в цялата страна

Януари 21, 2019 България
Образувани са досъдебни производства в цялата страна по повод източване на средства от НОИ чрез фалшиви документи за инвалидност – т.нар. ТЕЛК-ове. Това съобщи зам.-главният прокурор Иван Гешев на брифинг, цитиран от „Фокус“.

ЕС наказа четирима руснаци заради отравянето на Скрипал

Януари 21, 2019 Светът
Съветът на ЕС съобщи, че налага санкции на деветима граждани и една организация заради разпространение на химически оръжия. ЕС за първи път въвежда санкции по новия режим за химическото оръжие. Ограниченията са наложени заради "случая на Скрипал".

В Русия "разбожествяват" Путин

Януари 21, 2019 Светът
Рейтингът на Владимир Путин "престана да бъде неуязвим" - президентът на Русия вече понася наред с останалите власти последиците от влошаването на живота в страната, пише "Ведомости", цитиран от БТА.

Индия изпреварва Великобритания в най-голямата икономическа ранглиста

Януари 21, 2019 Светът
Индия е на път да изпревари Великобритания през 2019 година в най-голямата икономическа ранглиста на света, според доклад на световната консултантска фирма. Според текста, докато Обединеното кралство сменя мястото си, Индия регистрира постоянни темпове на растеж.

 Кръвният център на УМБАЛ се премести зад Първа поликлиника

Януари 21, 2019 Здраве
От днес, 21 януари, Отделението по трансфузионна хематология на УМБАЛ Бургас (Кръвният център) се премести в нова сграда. Това е важно за всички, които от днес нататък решат да даряват кръв.

През 2018 г. бургазлии осиновиха 170 безстопанствени кучета

Януари 21, 2019 Бургас
В Бургас от години не съществува проблем с безстопанствените кучета. Да видиш такова на улицата е истинско събитие. Ако все пак срещнеш бездомно куче, то ще е с чип на ухото и кастрирано.

26-та най-богати в света имат толкова пари, колкото половината човечество

Януари 21, 2019 Любопитни
Двадесет и шестимата най-богати хора в света вече имат толкова пари, колкото и половината най-бедно население в света, твърди неправителствената организация Оксфам.

Търговската война доведе икономиката на Китай до антирекорд

Януари 21, 2019 Светът
Китайската икономика през 2018 г. бележи най-ниския си ръст за последните 30 години - 6,6%. В последното тримесечие на миналата година страната е намалила значително темпото си, което се обяснява с битката с дълга и търговската война със САЩ.

Израел удари с ракети по Дамаск

Януари 21, 2019 Светът
Израелските въздушни удари, насочени тази нощ срещу позиции на сирийския режими и на неговите ирански съюзници в Сирия, са отнели живота на най-малко 11 бойци, сред които двама сирийски военнослужещи.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!