Българите подкрепят втори лифт на Банско

Януари 24, 2019 България
Повечето българи подкрепят изграждането на втори лифт на Банско, според резултатите от ново проучване на Агенция "Сова Харис" за развитието на ски-туризма и планинските общини.

Препоръката да не ядем два часа преди сън – безполезна?

Януари 24, 2019 Здраве
Препоръката да не ядем два часа преди сън се оказа безполезна. Нещо повече – късната вечеря не повишава риска от затлъстяване и диабет.

БНБ предупреди за голяма измама

Януари 24, 2019 България
Засечена е поредната „фишинг атака“ срещу български потребители. Това става ясно от съобщение на БНБ.

Вижте кои имена черпят днес

Януари 24, 2019 Любопитни
Тя била дъщеря на сенатор и носила името Евсевия, което означавало "благочестива". Родители ѝ я сгодили за сенатор, но тя решила да посвети живота си на Исус Христос, затова избягала от дома си.

Парламентът удължи срока на шофьорските книжки за определени категории

Януари 24, 2019 България
Срокът на валидност на свидетелството за управление на моторно превозно средство за категории АМ, А1, А2, А, В, В1 и ВЕ ще е вече до 10 години. Сега той беше до пет години.

Пощенски марки показват красиви птици от бургаските езера

Януари 24, 2019 Бургас
Четири от най-красивите водолюбиви птици, които гнездят в района на бургаските езера и Черноморието, ще бъдат изобразени на пощенски марки. Групата включва розов пеликан, голям гмурец, малка бяла чапла и малък корморан.

Общински терени изплуваха покрай последните случaи на застрояване по Черноморието

Януари 24, 2019 Бургас
Последните строежи, със скандален привкус, които се реализират по южното ни Черноморие си приличат не само по това, че са на метри от вълните. И при казуса с „Алепу“, и при този с къмпинг „Градина“ изплуват декари общинска земя, собственост на Созопол.

Разказ на Здравка Евтимова влезе в американски учебник по литература

Януари 24, 2019 Култура
Здравка Евтимова влезе в учебник по литература за 8-и клас в САЩ заедно с писатели като Рей Бредбъри, Айзък Азимов, Едгар Алън По и Хауърд Лъвкрафт. Става въпрос за разказа на писателката "Кръв от къртица".

"Тренд": ГЕРБ, БСП и ДПС ще имат евродепутати, патриотите "на кантар"

Януари 24, 2019 България
ГЕРБ, БСП, ДПС и "Обединени патриоти" биха прескочили изборната бариера за Европарламента, сочат данни от ново проучване на Изследователски център "Тренд" по поръчка на "24 часа".

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!