ЕК подчерта достатъчния напредък на България, но засега няма решение за спиране на мониторинга

Октомври 22, 2019 Светът
Европейската комисия отчете днес, че България е изпълнила ангажиментите си, свързани с наблюдението по механизма за сътрудничество и проверка. Комисията предвижда да се посъветва със Съвета на ЕС и Европейския парламент, преди да вземе решение за прекратяването на наблюдението за нашата страна.

Понеделник е неучебен, но присъствен ден

Октомври 22, 2019 Бургас
Денят след изборите за кметове и общински съветници - 28 октомври, е неучебен, но присъствен ден. Заповед за това е издадена от министъра на образованието и науката.

Апелативният съд отличен за активно партньорство с Националния институт на правосъдието

Октомври 22, 2019 Бургас
Институционална награда за активна обучителна дейност получи Апелативен съд – Бургас от Националния институт на правосъдието по повод 15 години от дейността на НИП и 25 години съдебно обучение в България.

ЦИК разреши кметът на Несебър и още четирима да бъдат задържани и обвинени

Октомври 22, 2019 България
За петима души, сред които е кметът на Несебър Николай Димитров, ЦИК е дала разрешение да бъдат задържани и обвинени. Това става ясно от пет отделни решения на комисията, които са на базата на искания на главния прокурор Сотир Цацаров от вчера, съобщи БТА.

"Галъп": Над 600 000 българи признават, че биха гласували срещу стимул или по принуда

Октомври 22, 2019 България
11% от участниците в изследване на "Галъп интернешънъл"* в навечерието на местните избори признават, че биха приели да гласуват срещу стимул или по принуда. Това прави над 600 000 души от общо около 5.5 милиона постоянно пребиваващи у нас и имащи право на глас.

НА КОЙ ВЯРВАТЕ ЗА КОНФЛИКТА МЕЖДУ РУСИЯ И УКРАЙНА?

Изберете един отговор!